Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Biotalys heeft nog 22 miljoen euro in kas
Beeld: ABM Financial News

Biotalys heeft nog 22 miljoen euro in kas

(ABM FN) Biotalys had aan het einde van 2023 nog 21,6 miljoen euro in kas. Dit maakte het biotechbedrijf donderdagochtend bekend.

Dat is hoger dan verwacht, dankzij de focus op kern R&D-capaciteiten en het stroomlijnen van de organisatie.

Het management rekent er nu op voldoende geld te hebben om verder te werken tot eind april 2025, zonder rekening te houden met enige aanvullende financiering via eigen vermogen, nieuw toegekende subsidies, partnerschappen of andere bronnen van financiering.

Nu Biotalys zich volledig richt op het bevorderen van het technologieplatform van de tweede generatie, AGROBODY 2.0, zal het bedrijf zijn middelen blijven concentreren op kernonderzoek- en ontwikkelingsmogelijkheden, evenals op het verkrijgen van registratie voor zijn eerste productkandidaat EVOCA.

In afwachting van de regelgevingsbeslissing voor EVOCA zal het bedrijf de ontwikkeling voortzetten van EVOCA NG, dat het eerste margegenererende product voor het bedrijf zal worden.

Voortbouwend op het veldproefprogramma is Biotalys van plan om in de loop van 2024 veldproeven met druiven voor BioFun-6 te starten.

Het bedrijf zal zijn pijplijnprogramma's voortzetten en verwacht in de eerste helft van 2024 een nieuw R&D-biofungicideprogramma voor een nieuwe ziekteverwekker te starten.

Biotalys sloot 2023 af met een verlies van 20,5 miljoen euro, circa 2 miljoen euro minder verlies dan in 2022.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Biotalys start veldproeven voor BioFun-6
  2. Biotalys benoemt Laura Meyer tot lid van de Raad van Bestuur

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BIOTALYS kopen verkopen

100% zegt kopen

2 stemmen