Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Beursblik: Aedifica likt zijn wonden
Beeld: Aedifica

Beursblik: Aedifica likt zijn wonden

(ABM FN) De vooruitzichten voor Aedifica zijn niet erg rooskleurig. Dit stelden analisten van zakenbank Jefferies, nadat de uitbater van verzorgingstehuizen vorige week met cijfers kwam.

"Ondanks enkele verbeteringen in het segment waarin Aedifica actief is en een beperkte impact voor de groep, denken we dat het momentum zwak zal blijven in zorgvastgoed", aldus de analisten van Jefferies. 

"De marktperceptie van de sector zal vrij negatief blijven door de situatie rondom Orpea. Daarnaast stellen lokale overheden in veel landen hogere eisen aan de kwaliteit van de diensten die verpleeghuizen bieden", aldus Jefferies.

Ook maakt het beurshuis zich zorgen over de toekomstige groei. "De meer uitdagende omstandigheden op de financiële markt zullen verhinderen dat de groep zo snel groeit als in het verleden", verwacht Jefferies, terwijl Aedifica eerst het vertrouwen van de markt nog moet herstellen.

Wel verwacht de bank dat de winst per aandeel de komende jaren ongeveer stabiel zal blijven rond de 4,70 euro per aandeel. Jefferies voorziet voor 2024 een intrinsieke waarde van ongeveer 75 euro per aandeel. "We zien aantrekkelijkere waarderingen bij spelers zoals Cofinimmo, dat noteert tegen een korting van 31 procent tegenover de verwachte intrinsieke waarde van 2024, terwijl dit bij Aedifica 20 procent is."

Jefferies hanteert een Houden advies en een koersdoel van 59,00 euro voor Aedifica. Het aandeel daalde woensdagmiddag met 4,2 procent tot 52,50 euro.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

 1. Aedifica koopt zorgvastgoed in centrum Londen
 2. Risico van nieuwe aandelenemissie Aedifica neemt af

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aedifica kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 12 april

  1. Japan industriële productie maart
  2. NL faillissementen maart
  3. Dui inflatie maart
  4. VK industriële productie feb
  5. Fra inflatie maart
  6. Ahold Delhaize ex €0,61 dividend
  7. BAM ex €0,20 dividend
  8. SBM Offshore AvA
  9. BlackRock Q1-cijfers
  10. Citigroup Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht