Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Smartphoto boekt hogere winst en omzet
Beeld: ABM Financial News

Smartphoto boekt hogere winst en omzet

(ABM FN) Smartphoto heeft het afgelopen boekjaar een hogere winst en omzet geboekt. Dit bleek maandagavond uit de cijfers van het bedrijf uit Wetteren.

Smartphoto boekte in 2023 een omzet van 77,3 miljoen euro, in vergelijking met 76,3 miljoen euro in 2022.

"De omzet werd gerealiseerd in een jaar dat gekenmerkt werd door zeer moeilijke economische omstandigheden, onder meer als gevolg van de voortzetting van de oorlog in Oekraïne, de terugkeer van de oorlog in het Midden-Oosten en de nog steeds hoge inflatie die op het consumentengedrag woog", aldus het concern.

Het bedrijf boekte een EBITDA van 13,1 miljoen, tegenover 13,0 miljoen euro in het voorgaande jaar. Onder de streep resteerde een nettowinst van 6,9 miljoen euro, tegen 5,5 miljoen euro in 2022.

Het concern stelt een dividend voor over 2023 van 1,05 euro per aandeel, een stijging van 5,0 procent ten opzichte van het dividend een jaar eerder.

De nettokasstroom steeg van 18,4 miljoen euro in 2022 naar 19,7 miljoen euro in 2023, terwijl de kasstroom uit operationele activiteiten uitkwam op 11,2 miljoen euro, tegen 13,8 miljoen euro in 2022.

Outlook

In 2024 blijft de focus liggen op groei, zowel voor de activiteiten van Smartphoto als voor naYan, zei het concern. Voor Smartphoto betekent dit onder andere uitbreiding van het productassortiment, het doorvoeren van prijsverhogingen en verbetering van de conversie. Bij het recent overgenomen naYan ligt de focus op het werven van nieuwe klanten en optimalisatie van de onderliggende processen en structuren.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 12 april

  1. Japan industriële productie maart
  2. NL faillissementen maart
  3. Dui inflatie maart
  4. VK industriële productie feb
  5. Fra inflatie maart
  6. Ahold Delhaize ex €0,61 dividend
  7. BAM ex €0,20 dividend
  8. SBM Offshore AvA
  9. BlackRock Q1-cijfers
  10. Citigroup Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht