Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Producentenprijzen eurozone dalen harder dan verwacht
Beeld: EC

Producentenprijzen eurozone dalen harder dan verwacht

(ABM FN-Dow Jones) De producentenprijzen in de eurozone zijn in januari harder gedaald dan verwacht. Dit bleek dinsdag uit cijfers van Eurostat, het Europese bureau voor de statistiek.

Op maandbasis daalden de producentenprijzen in januari met 0,9 procent. Dit was gelijk aan de daling in december. Er werd door economen rekening gehouden met een afname van 0,2 procent. 

Op jaarbasis daalden de producentenprijzen in januari met 8,6 procent. Een maand eerder was dit nog een daling van 10,7 procent.

De daling was vooral toe te schrijven aan lagere energieprijzen. Exclusief de prijzen voor energie stegen de producentenprijzen in januari met 0,2 procent op maandbasis. Op jaarbasis was er in januari een prijsdaling van 1,5 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 12 april

  1. Japan industriële productie maart
  2. NL faillissementen maart
  3. Dui inflatie maart
  4. VK industriële productie feb
  5. Fra inflatie maart
  6. Ahold Delhaize ex €0,61 dividend
  7. BAM ex €0,20 dividend
  8. SBM Offshore AvA
  9. BlackRock Q1-cijfers
  10. Citigroup Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht