Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Sterkste investeringsresultaat ooit bij TINC
Beeld: ABM Financial News

Sterkste investeringsresultaat ooit bij TINC

(ABM FN) TINC heeft het sterkste investeringsjaar ooit gerealiseerd. Dit maakte de investeringsmaatschappij woensdagmorgen bekend.

Met 171,5 miljoen euro aan nieuwe toezeggingen en 117,4 miljoen euro effectief geïnvesteerd "is dit ons sterkste investeringsjaar ooit", zei CEO Manu Vandenbulcke in een toelichting.

Het portefeuilleresultaat van TINC over het verlengde boekjaar van 18 maanden van 1 juli 2022 tot 31 december 2023 bedroeg 61,5 miljoen euro. Het portefeuillerendement kwam zodoende uit op 9,88 procent op jaarbasis. Dit inclusief de 9,5 miljoen euro meerwaarde gerealiseerd bij de verkoop van participaties.

Dit resulteert in een nettowinst van 50,9 miljoen euro of 1,40 euro per aandeel.

TINC stelt voor het verlengde boekjaar een bruto dividend voor van 0,84 euro per aandeel.

Het eigen vermogen bedroeg 494,6 miljoen euro, of 13,60 euro per aandeel, en dit na aftrek van de uitkering aan de aandeelhouders van 19,6 miljoen euro of 0,54 euro per aandeel in oktober 2022.

TINC realiseerde tijdens het boekjaar twee desinvesteringen: de volledige verkoop van het belang in Bioversneller NV en de gedeeltelijke verkoop van het belang in GlasDraad BV.

Daarnaast  investeerde het bedrijf in vier nieuwe participaties: Yally, actief in de energetische renovatie en verhuur van residentieel vastgoed, het bedrijvencentrum Obelisc, 2 operationele glasvezelnetwerken van NGE Fibre en een publiek-private samenwerking voor 6 gebouwen voor het hoger onderwijs.

De netto kaspositie bedroeg 27,4 miljoen euro op het einde van het boekjaar. TINC beschikt eveneens over 150 miljoen euro aan contractuele kredietlijnen. Daarnaast heeft TINC een kader uitgewerkt voor het aantrekken van duurzame schuldfinanciering onder diverse vormen in de vorm van het Sustainable Finance Framework.

De uitstaande gecontracteerde investeringstoezeggingen bedroegen 112,2 miljoen euro op het einde van het boekjaar.

Door de combinatie van de huidige participaties en de uitstaande gecontracteerde investeringstoezeggingen groeit de portefeuille van TINC op termijn tot circa 580 miljoen euro.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

 1. Degroof Petercam verlaagt advies TINC
 2. TINC investeert in Azulatis

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TINC kopen verkopen

100% zegt kopen

4 stemmen

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 30 mei

  1. Azerion Q1-cijfers
  2. Holland Colours jaarcijfers
  3. D’Ieteren Q1-cijfers
  4. Producentenprijzen april (NL)
  5. Producentenvertrouwen mei (NL)
  6. Renewi jaarcijfers
  7. Exor ex €0,46 dividend
  8. JDE Peet's jaarvergadering
  9. Consumentenvertrouwen mei def. (eur)
  10. Best Buy Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht