Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Tesla kondigt prijsverhoging aan
Beeld: ABM Financial News

Tesla kondigt prijsverhoging aan

(ABM FN-Dow Jones) Het aandeel Tesla kreeg maandag een aardige steun in de rug, met de aankondiging dat de autofabrikant de prijs van zijn goedkopere Model Y gaat verhogen in de Verenigde Staten.

Het aandeel sloot vorige week op het laagste niveau in tien maanden, maar opende maandag enkele procenten hoger, hoewel de openingswinst deels moest worden opgegeven.

De aangekondigde prijsverhoging biedt beleggers enige hoop dat het einde van de prijsoorlog tussen fabrikanten van elektrische auto's, die kampen met een dalende vraag en toenemende concurrentie, in zicht is. Die prijzenslag heeft het aandeel Tesla de afgelopen maanden geen goed gedaan. In de voorbije twee weken daalde de koers met 19 procent en sinds begin dit jaar zelfs met 34 procent.

Tesla zal de prijs voor alle Model Y-auto's per 1 april met 1.000 dollar verhogen. Op dit moment kost het goedkoopste Model Y 36.490 dollar, na aftrek van een belastingvoordeel bij aanschaf van 7.500 dollar.

Door de koersval is Tesla op de lijst van meest waardevolle bedrijven gezakt naar de twaalfde plaats, met een marktkapitalisatie van 521 miljard dollar vrijdag bij het sluiten van de markt. Begin dit jaar was Tesla nog 270 miljard dollar meer waard.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

 1. Media: Amerikaanse aanklagers starten autopilot-onderzoek Tesla
 2. Alles lijkt tegen te zitten bij Tesla: waarom blijft Elon Musk optimistisch?

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Tesla kopen verkopen

75% zegt verkopen

16 stemmen

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 30 mei

  1. Azerion Q1-cijfers
  2. Holland Colours jaarcijfers
  3. D’Ieteren Q1-cijfers
  4. Producentenprijzen april (NL)
  5. Producentenvertrouwen mei (NL)
  6. Renewi jaarcijfers
  7. Exor ex €0,46 dividend
  8. JDE Peet's jaarvergadering
  9. Consumentenvertrouwen mei def. (eur)
  10. Best Buy Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht