Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Vertrouwen Amerikaanse huizenbouwers stabiel
Beeld: ABM Financial News

Vertrouwen Amerikaanse huizenbouwers stabiel

(ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen onder Amerikaanse huizenbouwers is in april stabiel gebleven. Dit bleek dinsdag uit data van de National Association of Home Builders.

De NAHB-huizenindex bleef staan op 51. Als de index hoger dan 50 is, dan beoordelen huizenbouwers de verkoopomstandigheden als positief. 

"De hypotheekrente bleef de afgelopen maand dicht bij 7 procent en de laatste inflatiecijfers lieten geen verbetering zien in het eerste kwartaal van 2024", zei de NAHB.

"Het ongewijzigde cijfer van april suggereert dat er ruimte is voor een aantrekkende vraag, maar kopers aarzelen tot ze beter kunnen inschatten waar de rente naartoe gaat," zei NAHB-econoom Robert Dietz.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 20 mei

  1. Dui, producentenprijzen april
  2. Ryanair jaarcijfers
  3. Brunel ex €0,55 dividend
  4. HAL ex €2,85 dividend
  5. UMG ex €0,27 dividend
  6. Alfen Q1-cijfers
  7. Zoom Video Communications Q1-cijfers
 2. 21 mei

  1. Envipco Q1-cijfers
  2. Fagron ex €0,30 dividend
  3. Euronext ex €2,48 dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht