Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Beursblik: interesse private equity in Azelis lijkt goed mogelijk
Beeld: ABM Financial News

Beursblik: interesse private equity in Azelis lijkt goed mogelijk

(ABM FN) Het lijkt goed mogelijk dat verschillende partijen interesse hebben getoond in het belang van EQT in de Belgische chemische distributeur Azelis. Dit stelden analisten van Kepler Cheuvreux donderdag in een rapport na speculatie hierover op woensdag.

Gisteren meldde Bloomberg dat aandeelhouder EQT de opties bekijkt voor het belang in Azelis. Verschillende partijen zouden interesse hebben getoond in dit belang, zowel strategische partijen als private equity.

Kepler acht dit goed mogelijk, aangezien de sector altijd al op de radar van private equity heeft gestaan. De interesse van strategische kopers vindt Kepler wat minder logisch, omdat het vrij moeilijk is om waarde te halen uit een grootschalige integratie.

Kepler denkt dat een bod van 29 tot 30 euro per aandeel Azelis nodig is om institutionele beleggers te overtuigen. Dit zou een premie betekenen van 30 procent ten opzichte van het koersdoel van 23 euro dat Kepler hanteert en een premie van 50 procent ten opzichte van de gemiddelde koers van het aandeel in de afgelopen dertig dagen.

Kepler heeft een koopadvies op het aandeel. Het aandeel Azelis koerste donderdagochtend 1,1 procent lager op 23,24 euro, na een koerssprong van ruim 14 procent op woensdag.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

 1. Grootaandeelhouders Azelis verkopen deel van hun belang
 2. Advieswijziging Azelis

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AZELIS GROUP kopen verkopen

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 20 mei

  1. Dui, producentenprijzen april
  2. Ryanair jaarcijfers
  3. Brunel ex €0,55 dividend
  4. HAL ex €2,85 dividend
  5. UMG ex €0,27 dividend
  6. Alfen Q1-cijfers
  7. Zoom Video Communications Q1-cijfers
 2. 21 mei

  1. Envipco Q1-cijfers
  2. Fagron ex €0,30 dividend
  3. Euronext ex €2,48 dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht