Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Wall Street verdeeld gesloten
Beeld: ABM Financial News

Wall Street verdeeld gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn donderdag verdeeld gesloten. Wederom hadden de indices moeite om de openingswinsten vast te houden om uiteindelijk toch nog verdeeld te sluiten.

De S&P500-index sloot uiteindelijk 0,2 procent lager op 5.011,12 punten. De Dow Jones-index steeg met 0,1 procent tot 37.775,38 punten en technologie-index Nasdaq daalde 0,5 procent tot 15.601,50 punten.

Beleggers lijken wat terughoudender te zijn geworden na de aangepaste renteverwachtingen van de Federal Reserve. Ook Fed-bestuurder John Williams gaf donderdag in een toespraak aan geen haast te hebben met een renteverlaging. Dat was opnieuw een bevestiging dat een verlaging voorlopig niet aan de orde is voor de Federal Reserve.

De kans op een verlaging in juni is inmiddels gedaald tot circa 16 procent. Volgens de CME FedWatch Tool rekent het merendeel van de markt nu op een eerste rentedaling in september.

"Op Wall Street toont het algehele marktbeeld een uitdagend tweede kwartaal, wat in schril contrast staat met de sterke marktprestaties in de eerste maanden van het jaar. "Alle belangrijke indexen worden momenteel verhandeld onder hun 50-daagse gemiddelden, wat technisch gezien een verzwakking heeft veroorzaakt", volgens beleggingsspecialist Justin Blekemolen van online broker Lynx. "Deze daling wordt grotendeels veroorzaakt door een sterke correctie bij diverse technologieaandelen", aldus Blekemolen.

Op macro-economisch vlak was er donderdag aandacht voor de wekelijkse aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de VS, die stabiel bleven op 212.000 stuks. Verder verbeterde de Philadelphia Fed index in de VS in april onverwacht en daalde de aanstaande woningverkopen in maart. De index voor leidende indicatoren in de VS daalde in maart weer, na een opleving in februari, toen voor het eerst in twee jaar een stijging werd gerapporteerd.

De olieprijzen wisten na de tik van woensdag gedurende de dag wat te herstellen en noteerde een vat WTI-olie 0,1 procent hoger op 82,73 dollar. Hoewel er wat risicopremie voor een verder escalerend conflict tussen Israël en Iran is weggevloeid, blijft de situatie gespannen en onzeker.

De euro/dollar handelde op 1,0640, terwijl de Amerikaanse tienjaarsrente steeg naar 4,64 procent.

Stijgers en dalers

Alcoa daalde 0,2 procent. De aluminiumproducent opende woensdagavond nabeurs de boeken en dook afgelopen kwartaal opnieuw in de rode cijfers. Het verlies was ook groter dan een jaar geleden, te wijten aan lagere aluminiumprijzen en hogere kosten. Verder daalde ook de omzet.

De Trump Media & Technology Group steeg met 25,7 procent, nadat het bedrijf gisteren ook al 15,6 procent kon bijschrijven

Het aandeel D.R. Horton noteerde 0,1 procent hoger, nadat de Amerikaanse huizenbouwer in het afgelopen kwartaal de winst en omzet harder dan verwacht zag stijgen. Bovendien werd de outlook voor heel dit boekjaar verhoogd.

De aandelen van Blackstone daalden met 2,3 procent. Dit ondanks dat de private-equitygigant hogere kwartaalwinsten rapporteerde, omdat de waarde van zijn investeringen steeg. Vooral dankzij de infrastructuurportefeuille.

Alaska Air Group won 4,0 procent, nadat het een kleiner dan verwacht kwartaalverlies boekte. De inkomsten werden negatief beïnvloed door de problemen met een vliegtuigdeurplug tijdens de vlucht en de daaropvolgende Boeing 737 MAX 9 die aan de grond liep.

De aandelen van kredietrapportagebedrijf Equifax daalden met 8,5 procent. De resultaten en de vooruitzichten van het voor het huidige kwartaal lagen beide niet in de lijn met de verwachtingen van analisten.

Nokia kon 3,6 procent bijschrijven. Het bedrijf heeft conform verwachting een trage jaarstart achter de rug. Dit meldde het Finse bedrijf donderdagochtend. Nokia sprak van een uitdagend klimaat, maar de ordertrends zijn aan het verbeteren, met name in Netwerk Infrastructuur, benadrukte het bedrijf.

Biotech- en genomicabedrijf 23andMe overweegt om van de beurs te gaan, bleek woensdag nabeurs uit een registratie bij beurswaakhond SEC. Het aandeel noteerde 42 procent hoger.

Nabeurs overtrof Netflix de verwachtingen, maar was de outlook wat magertjes en daalde het aandeel nabeurs 3,5 procent.

Het PPG reageerde nauwelijks na de cijfers. PPG Industries boekte een hogere winst in het eerste kwartaal doordat de inputkosten daalden, maar de omzet daalde door lagere volumes in zowel de prestatiecoatings- als de industriële coatingsactiviteiten. Wel heeft het bestuur toestemming gegeven voor de terugkoop van 2,5 miljard dollar aan gewone aandelen.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 28 mei

  1. Exor jaarvergadering
  2. NN Group ex €2,08 dividend
  3. B&S Group ex €0,16 dividend
  4. ForFarmers buitengewone AVA (benoeming nieuwe CFO)
  5. Case Shiller huizenprijzen maart (VS)
  6. Consumentenvertrouwen (Conference Board) mei (VS)
 2. 29 mei

  1. Consumentenvertrouwen juni (Dld)
  2. Consumentenvertrouwen mei (Fra)
  3. ASR jaarvergadering
  4. Hypotheekaanvragen - wekelijks (VS)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht