Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Beursblik: goede resultaten bij Xior
Beeld: Xior

Beursblik: goede resultaten bij Xior

(ABM FN) De resultaten van Xior in de eerste drie maanden van dit jaar waren goed, met een sterke huurgroei op vergelijkbare basis. Dit zei analist Francesca Ferragina van ING vrijdag in reactie op de cijfers van de kotmadam.

Xior boekte in het eerste kwartaal 6,9 procent huurgroei op vergelijkbare basis, wat in lijn was met de groei in 2023, zei Ferragina.

Het feit dat Xior zich concentreert op een versnelling van zijn desinvesteringen, in plaats van het aangaan van een joint venture, is volgens de analist een positief signaal van vertrouwen van het concern om met toekomstige desinvesteringen de schuldenlast te beheersen.

De verhuurder is nu van plan om in 2024 voor 220 miljoen euro te desinvesteren, waar eerder nog werd gemikt op 110 miljoen euro, tegenover een uiteindelijke doelstelling van circa 340 miljoen euro.

De doelstelling om de loan to value onder de 50 procent te krijgen werd herbevestigd, evenals een EPRA-winst per aandeel van 2,21 euro in 2024.

ING handhaafde het koopadvies met een koersdoel van 35,50 euro. Het aandeel Xior noteerde vrijdag 5,8 procent hoger op 26,60 euro.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Winststijging voor Xior in eerste kwartaal
  2. ING verlaagt koersdoel Xior

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Xior kopen verkopen

100% zegt kopen

1 stemmen

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
    2. NL inflatie april
    3. Reserve Bank of Australia rentebesluit
    4. Infineon Q1-cijfers
    5. UBS Q1-cijfers
    6. Zalando Q1-cijfers
    7. Solvay Q1-cijfers
    8. Heijmans Q1-cijfers
    9. Kendrion Q1-cijfers
    10. BP Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht