Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Beursblik: kleine omzetstijging verwacht bij Agfa-Gevaert
Beeld: ABM Financial News

Beursblik: kleine omzetstijging verwacht bij Agfa-Gevaert

(ABM FN) Agfa-Gevaert heeft in het eerste kwartaal vermoedelijk iets meer omzet behaald. Dit blijkt uit een analistenconsensus die de beeldvormingsspecialist zelf publiceerde op de website.

De Antwerpse groep komt dinsdag met cijfers en de analisten verwachten een kwartaalomzet van 276 miljoen euro. Dat was 270 miljoen euro een jaar eerder.

De divisie Digital Print & Chemicals (DPC) zal naar verwachting de grootste bijdrage leveren aan deze resultaten, met een omzet van 102 miljoen euro, op de voet gevolgd door de radiologie-activiteiten met 100 miljoen euro aan omzet.

De Healthcare divisie zou volgens de analisten goed zijn voor 59 miljoen euro aan inkomsten. Deze divisie sloot 2023 beter dan verwacht af. De meevallende jaarcijfers zorgden dat het aandeel Agfa bij de publicatie met 20 procent steeg.

De divisie CONOP, die films en chemicaliën en een reeks ondersteunende diensten levert aan Offset Solutions, zal naar verwachting 15 miljoen euro omzet boeken.

De consensus rekent verder op een aangepaste EBIT van 1 miljoen euro, vergeleken met 2 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2023.

Jaarverwachting 

Voor heel 2024 verwachten analisten een omzet van 1,18 miljard euro voor Agfa en een aangepaste EBIT van 35 miljoen euro.

Agfa zei bij de publicatie van de jaarresultaten in maart dat het verwacht dat de trends van afgelopen jaar zich in 2024 zullen voortzetten, hetgeen zal resulteren in een hogere rendabiliteit.

Door kalendereffecten verwacht Agfa zelf een tragere start in 2024, maar dit wordt gevolgd door een sterke tweede jaarhelft, dankzij uitgestelde projecten die dan toch van start gaan.

Het aandeel Agfa-Gevaert steeg maandagmiddag met 1,3 procent.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. KBC Securities verlaagt advies Agfa
  2. Agfa-Gevaert kan niet echt overtuigen

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Agfa-Gevaert kopen verkopen

100% zegt kopen

1 stemmen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 10 juni

    1. NL industriële productie april
    2. FuelCell Q2-cijfers
  2. 11 juni

    1. NL inflatie mei def.
    2. VK werkloosheid april
    3. VS ondernemersvertrouwen MKB mei
    4. Eurocommercial Properties AvA
    5. Maandrapport OPEC
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht