Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Wall Street koerst af op licht hogere opening
Beeld: ABM Financial News

Wall Street koerst af op licht hogere opening

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen vrijdag af op een licht hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel 0,1 procent in het groen. De Nasdaq lijkt 0,2 procent hoger te gaan openen.

Beursexpert Kevin Verstraete van Lynx zag de winsten donderdag gedurende de dag steeds verder teruglopen, waarschijnlijk door winstnemingen, zei hij. Opnieuw zorgden uitlatingen van enkele Federal-prominenten, te weten Tom Barkin en Loretta Mester, voor deze beweging. De Dow Jones index steeg gisteren nog kortstondig boven de 40.000 punten.

Voorzitter Mester van de Cleveland Fed zei donderdag dat de Amerikaanse economie beter dan verwacht presteert. En met een solide presterende economie, zou de Fed volgens haar de rente niet moeten verlagen.

Collega Barkin, voorzitter van de Richmond Fed, benadrukte dat de inflatie nog steeds niet op het gewenste niveau staat dat nodig is voor de Fed om de rente te verlagen.

Volgens de CME FedWatch Tool is de kans dat de Fed de rente tijdens de volgende beleidsvergadering ongewijzigd laat circa 91 procent.

De Amerikaanse tienjaarsrente steeg vrijdag 2 basispunten tot 4,396 procent, terwijl de tweejaarsrente stabiel was op 4,799 procent.

Op macro-economisch vlak staan vrijdag alleen de leidende indicatoren op de agenda.

Olie werd vrijdag iets duurder op 79,34 dollar per vat.

De euro/dollar noteerde op 1,0844. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0864 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,0865 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Applied Materials steeg voorbeurs 1,0 procent, nadat het Amerikaanse bedrijf, dat apparatuur, diensten en software levert voor de productie van halfgeleiders, beter dan verwachte kwartaalcijfers rapporteerde.

Reddit steeg voorbeurs meer dan 10 procent, nadat het mediabedrijf een deal aankondigde om zijn content in licentie te geven aan AI-bedrijf OpenAI. De deal is volgens marktvolgers opnieuw een bewijs van de waarde van de content van Reddit.

Tesla noteerde voorbeurs vrijwel vlak. De producent van elektrische auto's reageerde laconiek op het feit dat een rechter donderdag weigerde een class-action rechtszaak tegen de fabrikant af te wijzen. De kwestie betreft de belofte van Tesla over zelfrijdende auto's. Ieder bedrijf heeft te maken met juridische kwesties, zei Tesla.

Cracker Barrel Old Country Store verloor voorbeurs bijna 14 procent, nadat de restaurantketen zijn dividend met circa 80 procent verlaagde. Dit is nodig omdat het bedrijf forse investeringen wil doen in zijn restaurants en het merk.

Nvidia noteerde voorbeurs  vlak. Het aandeel blijft in aanloop naar de kwartaalijfers op 22 mei rond zijn recordstanden bewegen.

DXC Technology noteerde bijna 24 procent lager. Het techbedrijf boekte het afgelopen kwartaal een lagere omzet en waarschuwde voor aanhoudende tegenwind.

Gamestop verloor voorbeurs ruim 22 procent, nadat de keten van computerspellenwinkels voorlopige cijfers publiceerde en zei dat het een omzetdaling verwacht, maar een kleiner verlies. Gamestop verloor donderdag circa 30 procent. AMC noteerde voorbeurs 5 procent lager, nadat het aandeel donderdag ook al 15 procent lager sloot. De twee aandelen leken eerder nog hoger te gaan openen.

Online broker Robinhood steeg voorbeurs 5,3 procent, vanwege de zeer volatiele handel deze week in Gamestop en andere meme-aandelen. Dit moet positief hebben uitgepakt voor de handelsvolumes van de broker, verwachten beleggers.

Doximity won ruim 19 procent, nadat de netwerksite voor medische professionals een meevallende omzet en winst rapporteerde.

Take-Two Interactive Software zei dat de volgende Grand Theft Auto-game pas in de herfst van 2025 verschijnt en verlaagde de outlook. Het aandeel noteerde voorbeurs circa 2,0 procent lager.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,2 procent lager op 5.297,10 punten. De Dow Jones index eindigde 0,1 procent in het rood op 39.869,38 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,3 procent tot 16.698,32 punten.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 21 juni

  1. Samengestelde inkoopmanagersindex mei (Japan)
  2. Inflatie mei (Jap)
  3. Detailhandelsverkopen mei (VK)
  4. Ondernemersvertrouwen juni (Fra)
  5. Samengestelde inkoopmanagersindex juni (Dld)
  6. Samengestelde inkoopmanagersindex juni (eur)
  7. Samengestelde inkoopmanagersindex juni (VK)
  8. Ease2pay jaarvergadering
  9. Samengestelde inkoopmanagersindex mei (VS)
  10. Bestaande-woningverkopen mei (VS)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht