Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Wall Street licht hoger gesloten
Beeld: ABM Financial News

Wall Street licht hoger gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De S&P 500 en de Nasdaq zijn maandag licht hoger gesloten, terwijl de Dow terugzakte onder de 40.000 punten.

De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,1 procent tot 5.308,13 punten, de Dow Jones index verloor 0,5 procent op 39.806,77 punten en de Nasdaq sloot 0,7 procent hoger op 16.794,87 punten.

De drie belangrijkste benchmarks bereikten vorige week recordniveau's, waarbij de Dow Jones vrijdag voor het eerst boven de 40.000 punten sloot.

Tegelijkertijd sloot de Nasdag vorige week met een solide wekelijkse winst van 2,1 procent. De technologie-zware index is daarmee vier weken op rij gestegen en is tot dusver dit jaar 11,2 procent gestegen.

Analist Michael Kramer van Mott Capital zei komende week onder andere uit te kijken naar de publicatie van de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Fed. 

"Gezien het feit dat een reeks Fed-sprekers hun standpunten en meningen al hebben gedeeld sinds de bijeenkomst in mei, zullen de notulen wellicht niet veel verrassingen opleveren. De notulen zouden ons meer duidelijkheid kunnen geven over het tijdschema van de Fed voor het geleidelijk afbouwen van de kwantitatieve verkrapping", aldus Kramer.

Volgens econoom Bill Adams van Comerica Bank zullen de notulen meer inzicht geven in de discussie van Fed-functionarissen over het waarschijnlijke verloop van de inflatie dit jaar en hun gedachten over het meest geschikte rentebeleid.

De juni-future voor een vat ruwe olie sloot maandag op de New York Mercantile Exchange 0,26 dollar, ofwel 0,3 procent, lager op 79,80 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0862. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,0862 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,0870 op de borden. 

Op macro-economisch vlak staan dinsdag in de VS geen publicaties op de agenda.

Bedrijfsnieuws

Het cijferseizoen in de VS is over zijn hoogtepunt, maar vooral de cijfers van Nvidia, die woensdag na het slot op Wall Street worden gepubliceerd, kunnen nog op veel aandacht van beleggers rekenen.

"Als het aandeel na de resultaten over het eerste kwartaal niet boven 950 dollar kan stijgen, kunnen handelaren dat interpreteren als een teken dat het meeste goede nieuws al is ingeprijsd", schreven analisten van CMC Markets in een vooruitblik. Nvidia noteerde maandag 2,6 procent hoger, na een slotkoers van 924,79 dollar op vrijdag.

JPMorgan Chase verhoogde de vooruitzichten voor de nettorentebaten dit jaar naar 91 miljard dollar. Dit is exclusief de divisie Markets. Bij de cijfers over het eerste kwartaal in april verhoogde de bank de outlook voor de nettorentebaten al van 88 naar 89 miljard dollar. Het aandeel JPMorgan daalde circa 4,1 procent.

GameStop leverde vrijdag na het openen van de boeken en de aankondiging van een aandelenemissie van 45 miljoen aandelen, bijna 20 procent in. Maandag daalde het aandeel circa 8,6 procent.

Zoom Video Communications opent maandag nabeurs de boeken. Het aandeel noteerde vlak in aanloop naar de publicatie.

Li Auto verloor circa 12,5 procent. De Chinese fabrikant van elektrische voertuigen kreeg in maart minder orders binnen dan verwacht en de winst daalde in het eerste kwartaal. De winst per aandeel was ook lager dan de markt had voorspeld. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 21 juni

  1. Samengestelde inkoopmanagersindex mei (Japan)
  2. Inflatie mei (Jap)
  3. Detailhandelsverkopen mei (VK)
  4. Ondernemersvertrouwen juni (Fra)
  5. Samengestelde inkoopmanagersindex juni (Dld)
  6. Samengestelde inkoopmanagersindex juni (eur)
  7. Samengestelde inkoopmanagersindex juni (VK)
  8. Ease2pay jaarvergadering
  9. Samengestelde inkoopmanagersindex mei (VS)
  10. Bestaande-woningverkopen mei (VS)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht