Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Fors meer winst voor Zoom Video Communications
Beeld: Zoom

Fors meer winst voor Zoom Video Communications

(ABM FN-Dow Jones) Zoom Video Communications heeft het afgelopen kwartaal een fors hogere nettowinst geboekt op een licht hogere omzet en verhoogde de outlook voor het hele boekjaar. Dit bleek maandag nabeurs uit de resultaten van de Amerikaanse videovergaderdienst.

"In het eerste kwartaal zijn we doorgegaan met het integreren van AI in ons hele platform, inclusief Zoom Contact Center en Zoom Workplace en ons AI-aangedreven samenwerkingsplatform", zei oprichter en CEO Eric Yuan. "Dit biedt klanten de mogelijkheid om teamwerk opnieuw vorm te geven door de communicatie te stroomlijnen, de betrokkenheid te vergroten en de productiviteit binnen de organisaties te verbeteren", zei hij.

Het concern boekte in het kwartaal dat eindigde op 30 april 2024 een omzet van 1,14 miljard dollar, in vergelijking met 1,11 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

De nettowinst bedroeg 216,3 miljoen dollar, ofwel 0,69 dollar per aandeel, in vergelijking met 15,4 miljoen dollar, ofwel 0,05 dollar per aandeel, een jaar eerder.

De aangepaste winst bedroeg 1,35 dollar per aandeel, tegenover 1,16 dollar per aandeel een jaar eerder.

Outlook 

Voor het lopende kwartaal wordt een omzet voorzien van 1,145 tot 1,150 miljard dollar, terwijl de aangepaste winst per aandeel wordt geraamd op 1,20 tot 1,21 dollar per aandeel.

Voor het volledige boekjaar mikt Zoom Video op een omzet van 4,610 tot 4,620 miljard dollar. De aangepaste winst per aandeel wordt geschat op 4,99 tot 5,02 dollar per aandeel. Eerder rekende het concern nog op een omzet van 4,6 miljard dollar en een aangepaste winst per aandeel van 4,85 tot 4,88 dollar per aandeel.

Het aandeel Zoom Video daalde maandag in de elektronische handel nabeurs 0,2 procent.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

 1. Zoom overtreft verwachtingen
 2. Groei Zoom vertraagt verder

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Zoom Video Communications kopen verkopen

50% zegt kopen

2 stemmen

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 21 juni

  1. Samengestelde inkoopmanagersindex mei (Japan)
  2. Inflatie mei (Jap)
  3. Detailhandelsverkopen mei (VK)
  4. Ondernemersvertrouwen juni (Fra)
  5. Samengestelde inkoopmanagersindex juni (Dld)
  6. Samengestelde inkoopmanagersindex juni (eur)
  7. Samengestelde inkoopmanagersindex juni (VK)
  8. Ease2pay jaarvergadering
  9. Samengestelde inkoopmanagersindex mei (VS)
  10. Bestaande-woningverkopen mei (VS)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht