Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Macy's verhoogt outlook
Beeld: Macy's

Macy's verhoogt outlook

(ABM FN-Dow Jones) Macy's heeft de vooruitzichten voor heel het jaar verhoogd, nadat de resultaten over het eerste kwartaal de verwachtingen overtroffen, wat erop duidt dat het herstel bij de Amerikaanse warenhuisketen vorm begint te krijgen.

De omzet daalde ten opzichte van het niveau van vorig jaar, maar in mindere mate dan Wall Street had voorspeld. Ondertussen overtrof de aangepaste winst de verwachtingen, bleek dinsdag uit de kwartaalcijfers.

De omzet daalde afgelopen kwartaal met 2,7 procent tot 4,84 miljard dollar, meer dan de 4,82 miljard dollar die analisten geraadpleegd door FactSet verwachtten.

De nettowinst daalde van 155 miljoen naar 62 miljoen dollar en exclusief eenmalige posten bedroeg de gecorrigeerde winst 0,27 dollar per aandeel. Analisten hadden gerekend op 0,16 dollar per aandeel.

De laatste cijfers bieden nog meer geloofwaardigheid aan de moderniseringsinspanningen van CEO Tony Springs. Springs zei dinsdag dat Macy's investeringen in product, presentatie en ervaring aan kracht winnen.

Outlook

Voor het hele jaar verwacht Macy nu een omzet tussen de 22,3 miljard en 22,9 miljard dollar, terwijl eerder werd voorspeld dat de omzet tussen de 22,2 miljard en 22,9 miljard dollar zou liggen.

De aangepaste winst per aandeel voor het gehele jaar zal naar verwachting tussen de 2,55 en 2,90 per aandeel uitkomen. Eerder voorspelde het bedrijf een gecorrigeerde winst van tussen de 2,45 en 2,85 dollar per aandeel.

Het aandeel steeg na de cijfers met ruim 3 procent in de Amerikaanse voorbeurshandel.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Macy's kopen verkopen

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 25 juni

  1. Alumexx jaarvergadering
  2. Chicago Fed-index mei (VS)
  3. Case Shiller huizenprijzen april (VS)
  4. Consumentenvertrouwen (Conference Board) juni (VS)
  5. FedEx Q4-cijfers
 2. 26 juni

  1. Consumentenvertrouwen juli (Dld)
  2. Consumentenvertrouwen juni (Fra)
  3. Value8 jaarvergadering
  4. PB Holding jaarvergadering
  5. Hypotheekaanvragen - wekelijks (VS)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht