Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Beursblik: lagere omzet CFE verwacht
Beeld: ABM Financial News

Beursblik: lagere omzet CFE verwacht

(ABM FN) Bouwbedrijf CFE heeft in het eerste kwartaal vermoedelijk een lagere omzet behaald. Dit is de verwachting van ING in aanloop naar de kwartaalupdate die gepland staat voor woensdag voorbeurs.

Analist Tijs Hollestelle rekent op een omzetdaling van 6,6 procent tot 283 miljoen euro, met een orderboek van 1,2 miljard euro, vrijwel gelijk aan het niveau van orders eind 2023.

In het eerste kwartaal van 2023 kwam de omzet van CFE uit op 303,2 miljoen euro.

De kwartaalupdate van CFE geeft geen inzicht in de operationele prestaties van de verschillende bedrijfsonderdelen, aldus ING. In 2023 rapporteerden de twee grote divisies, Technical Services en Construction, zeer zwakke EBIT-marges van respectievelijk -1,3 en 0 procent, als gevolg van probleemprojecten en faillissementen onder onderaannemers.

"Hopelijk krijgen we een update over de status van deze dossiers en wat het bedrijf verwacht voor de rest van dit jaar, aangezien dit zwaar weegt in het algemene aandelenverhaal van CFE", aldus Hollestelle.

Voor het eerste kwartaal rekent ING op een omzet van 204 miljoen euro bij Construction, waar dat een jaar eerder nog bijna 215 miljoen euro was. Bij Technical Services zouden de opbrengsten op jaarbasis licht zijn gedaald, van 75,6 tot 74,5 miljoen euro.

Verder zou de schuld van CFE volgens de ING-analist zijn opgelopen van 93 miljoen euro aan het einde van het afgelopen jaar naar 110 miljoen euro eind maart. Dit zou te maken hebben met seizoenseffecten.

Outlook

Voor 2024 verwacht CFE "een gematigde daling van de omzet", maar "een lichte verbetering van de operationele marge tegenover 2023", zo zei het bedrijf bij de jaarcijfers eind februari.

ING rekent voor dit jaar op een omzetdaling van 9 procent en een EBIT-marge van 2,9 procent. In 2023 kwam de marge uit op 2,3 procent. De consensus zoals samengesteld door Bloomberg rekent volgens Hollestelle op een omzetdaling van 8,4 procent tot 1,14 miljard euro in 2024 en een EBIT-marge van 2,9 procent.

ING heeft een Houden advies op het aandeel, "omdat de belangrijkste operationele entiteiten van CFE momenteel worstelen met lage marges en de zichtbaarheid op potentiële toekomstige projectverliezen laag is."

Verder voelt CFE ook de algemene negatieve impact van hogere rentevoeten op de vraag naar bouw- en vastgoedprojecten. "De algemene voorspelbaarheid van de winst van CFE en dus ook het dividend is daarom laag", volgens Hollestelle, die verder wijst op een mogelijk onderzoek in het Tsjaad-project, dat in een later stadium zou kunnen leiden tot een boete.

ING heeft een koersdoel op CFE van 7,00 euro. Het aandeel noteerde dinsdag 3,5 procent hoger op 7,50 euro. Deze stijging is gecorrigeerd voor het ex-dividend van vandaag.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

 1. Kepler Cheuvreux: winstoutlook CFE teleurstellend
 2. Beursblik: CFE houdt goed stand

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
CFE kopen verkopen

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 26 juni

  1. Consumentenvertrouwen juli (Dld)
  2. Consumentenvertrouwen juni (Fra)
  3. Value8 jaarvergadering
  4. PB Holding jaarvergadering
  5. Hypotheekaanvragen - wekelijks (VS)
  6. Nieuwe-woningverkopen mei (VS)
  7. Olievoorraden - wekelijks (VS)
 2. 27 juni

  1. Producentenvertrouwen juni (NL)
  2. ASR Beleggersdag
  3. Rentebesluit Riksbank (Zwe)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht