Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Wall Street sluit hoger
Beeld: ABM Financial News

Wall Street sluit hoger

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen is dinsdag licht hoger gesloten, op recordniveaus of daar dichtbij, nadat het optimisme tegen het slot de overhand kreeg na een richtingloze dag zonder macro-economisch nieuws.

De S&P500 sloot 0,25 procent hoger op 5.321,41 punten, de Nasdaq steeg 0,2 procent tot 16.832,63 punten en de Dow Jones-index klom  0,2 procent tot 39.872,99 punten. 

Technologie-index Nasdaq boekte maandag en dinsdag records. De Dow Jones index bleef onder de grens van 40.000 punten die maandag tijdelijk werd geslecht. In mei zijn de drie grote indexen elk tenminste 5 procent gestegen.

Het huidige cijferseizoen is over zijn hoogtepunt heen, maar  wel de resultaten van chipreus Nvidia kunnen woensdag nog voor vuurwerk zorgen. Nvidia, dat woensdag nabeurs resultaten bekend maakt, zag de koers bij het slot boven 950 dollar klimmen. 

Consumentenbestedingen stonden dinsdag verder centraal na resultaten van Amerikaanse retailers. De omzetdalingen van Lowe's en Macy's bleken kleiner dan verwacht. 

De angstgraadmeter VIX zakte voor het weekend naar het laagste niveau in vijf jaar tijd. Investment manager Simon Wiersma ziet steeds meer 'beren' capituleren en  hun koersdoelen voor de S&P 500 index verhogen. Een beetje laat, maar toch, aldus de investment manager.

Op macro-economisch vlak was het opnieuw rustig. Volgende richtpunt zijn de notulen van het laatste rentebesluit van de Federal Reserve woensdagavond. "Fed-functionarissen blijven terughoudend om victorie te kraaien over de inflatie en vinden dat het restrictieve beleid nog enige tijd moet worden voortgezet", zeiden analisten van IG. 

De euro/dollar stond op 1,0857. 

De WTI-olieprijs daalde 0,7 procent tot 79,27 dollar. Volgens marktvolgers zijn er weinig nieuwe ontwikkelingen in het Midden-Oosten die als aanjager voor de olieprijzen kunnen dienen.

Bedrijfsnieuws

Het aandeel Nvidia sloot 0,6 procent hoger tot 953 dollar. Maandag steeg het aandeel met 2,5 procent, in aanloop naar de resultaten deze week. Sinds begin dit jaar steeg de koers alweer met 98 procent op de verwachting dat AI-toepassingen een onverzadigbare vraag creëren naar de chips van het Amerikaanse bedrijf. "De verwachtingen zijn zo hooggespannen dat een teleurstelling nijna onvermijdelijk is", aldus Wiersma van ING.

Woonwinkel Lowe's behaalde afgelopen kwartaal een lagere omzet en ook de vergelijkbare omzet, voor de markt een belangrijke graadmeter, daalde, maar de cijfers waren wel beter dan verwacht. De outlook werd gehandhaafd. Het aandeel verloor 1,8 procent.

Warenhuis Macy's verhoogde de outlook voor het hele jaar na een beter dan verwacht eerste kwartaal. Het aandeel steeg 5 procent.

De Chinese retailer JD.com is van plan om voor 1,5 miljard dollar of meer aan obligaties uit te geven. De Amerikaanse notering daalde  met 4,2 procent.

Li Auto daalde maandag bijna 13 procent na teleurstellende kwartaalcijfers en leverde dinsdag nog eens 3,5 procent in. Sectorgenoot XPeng steeg dinsdag juist bij 6 procent na het openen van de boeken. In het afgelopen kwartaal steeg de omzet en liep het verlies terug.

Aandelen van Zoom Video Communications  daalden 0,4 procent. De online vergadertool opende maandagavond de boeken. De kwartaalcijfers waren weliswaar beter dan verwacht, maar de outlook voor het lopende tweede kwartaal stelde teleur. Een hogere verwachting voor het hele jaar kon dat niet compenseren.

De specialist in online beveiliging Palo Alto Networks verloor 3,7 procent na matige kwartaalcijfers.

Het noodlijdende Peloton Interactive daalde 16 procent. De fabrikant van fitnessapparatuur herfinacierde zijn schulden en maakte zo 1,4 miljard dollar aan liquiditeit vrij, maar dit stelde beleggers niet gerust.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 26 juni

  1. Consumentenvertrouwen juli (Dld)
  2. Consumentenvertrouwen juni (Fra)
  3. Value8 jaarvergadering
  4. PB Holding jaarvergadering
  5. Hypotheekaanvragen - wekelijks (VS)
  6. Nieuwe-woningverkopen mei (VS)
  7. Olievoorraden - wekelijks (VS)
 2. 27 juni

  1. Producentenvertrouwen juni (NL)
  2. ASR Beleggersdag
  3. Rentebesluit Riksbank (Zwe)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht