Word abonnee en neem Beursduivel Premium
BioSenic heeft voldoende liquiditeit tot derde kwartaal
Beeld: ABM Financial News

BioSenic heeft voldoende liquiditeit tot derde kwartaal

(ABM FN) BioSenic denkt nog tot het derde kwartaal van 2024 voldoende liquiditeit te hebben om operationeel te zijn, uitgaande van (onder andere) een schuldherschikking in lijn met het plan ingediend bij de ondernemingsrechtbank van Nijvel. Dit meldde het biotechbedrijf uit Mont-Saint-Guibert vrijdag in een kwartaalupdate.

Eind maart 2024 bedroegen de nettokasmiddelen 0,38 miljoen euro, zei het klinische-fasebedrijf dat gespecialiseerd is in ernstige auto-immuunziekten en ontstekingsziekten en celtherapie.

De operationele cashburn voor het volledige jaar 2024 ligt tussen 4,5 en 5,5 miljoen euro en een financieringscashburn komt uit op 0,8 miljoen euro, aldus het bedrijf.

"Gedisciplineerd kosten- en kasbeheer blijft een belangrijke prioriteit en de kaspositie zal actief en nauwlettend in de gaten worden gehouden", aldus BioSenic.

BioSenic bereidt momenteel een fondsenwerving voor, bestaande uit converteerbare obligaties en eigen vermogen. Met de opbrengst wil het bedrijf een Fase 3 klinische studie voor een middel tegen Graft-versus-host-ziekte starten. 

Bijgevolg kan BioSenic mogelijk ook Fase 2b klinische studies voor behandelingen tegen de autoimuunziekte SLE en systemische sclerose starten, "op voorwaarde dat de BioSenic groep erin slaagt om een solide partnerschap te sluiten met een biofarmaceutisch bedrijf of als het erin slaagt om met succes een aantal van haar technologieën uit te licentiëren", aldus het bedrijf.

De uitspraak van de rechtbank met betrekking tot het ingediende globale herstructureringsplan voor de jaren 2024-2030 wordt binnenkort verwacht, werd vrijdag ook bekend.

Het aandeel steeg vrijdag 26 procent op 0,03 euro.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

 1. BioSenic haalt ruim 2 miljoen euro op
 2. Goedkeuring rechter voor reorganisatieplan Biosenic

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BIOSENIC kopen verkopen

50% zegt kopen

2 stemmen

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 25 juni

  1. Alumexx jaarvergadering
  2. Chicago Fed-index mei (VS)
  3. Case Shiller huizenprijzen april (VS)
  4. Consumentenvertrouwen (Conference Board) juni (VS)
  5. FedEx Q4-cijfers
 2. 26 juni

  1. Consumentenvertrouwen juli (Dld)
  2. Consumentenvertrouwen juni (Fra)
  3. Value8 jaarvergadering
  4. PB Holding jaarvergadering
  5. Hypotheekaanvragen - wekelijks (VS)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht