Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Hogere omzet voor D'Ieteren
Beeld: ABM Financial News

Hogere omzet voor D'Ieteren

(ABM FN) D'Ieteren heeft in het eerste kwartaal van 2024 de omzet zien stijgen. Dit bleek donderdagochtend uit een update van de holding, die de outlook voor heel dit jaar handhaafde.

De omzet van D'Ieteren steeg in het eerste kwartaal met 5,4 procent op jaarbasis tot 3,05 miljard euro. Dat is inclusief het belang van 50,3 procent in Belron en het belang van 40 procent in TVH.

"Dit weerspiegelt een stijging van het totale marktaandeel in een omgeving gekenmerkt door een geringere marktvraag en een normalisering van de prijzen", aldus de holding.

De omzet van Belron steeg in het eerste kwartaal met 5,8 procent tot 1,48 miljard euro. Die groei was vrijwel volledig autonoom, namelijk voor 5,7 procent.

De stijging van de omzet bij Belron was te danken aan een gunstig prijsmix en een positieve bijdrage van ADAS en VAPS.

Wel daalden de volumes licht met 0,4 procent op jaarbasis, als gevolg van de zachte weersomstandigheden in de VS.

De autonome groei bedroeg 15,5 procent in de eurozone, dankzij zowel hogere volumes als hogere prijzen en steeg met 7,7 procent in de rest van de wereld en bedroeg 0,3 procent in Noord-Amerika

In Noord-Amerika daalden de volumes als gevolg van een geringere consumentenvraag, waarbij het zachte weer een belangrijke factor was.

De omzet van D'Ieteren Automotive steeg in het eerste kwartaal met 4,1 procent op jaarbasis tot 1,42 miljard euro, met groei in nagenoeg alle segmenten.

Het netto marktaandeel van D'Ieteren Automotive steeg met 80 basispunten tot 23,4 procent.

Bij PHE steeg de omzet met 6,4 procent en bij TVH zelfs met 12,1 procent.

Alleen bij Moleskine daalde de omzet met 7,7 procent op jaarbasis.

Outlook

D'Ieteren Group handhaafde donderdag de verwachtingen voor 2024 met een groei van zijn aangepaste winst vóór belastingen met 5 tot 10 procent, ondanks het feit dat de start van het jaar wordt gekenmerkt door een geringere vraag.

Deze verwachtingen gaan ervan uit dat de geopolitieke spanningen niet verder oplopen en dat er geen nieuwe belangrijke onvoorziene gebeurtenissen of verstoringen in de macro-economische omgeving plaatsvinden.

Vanmiddag zal D'Ieteren de jaarvergadering houden. Dan wordt en bruto dividend van 3,75 euro per aandeel voorgesteld.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. ACEA: Europese autoverkoop omhoog
  2. Omzetgroei voor belangrijkste D'Ieteren-deelnemingen

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
D'IETEREN GROUP kopen verkopen

50% zegt kopen

2 stemmen