Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Beursblik: ING gerustgesteld door D'Ieteren
Beeld: D'ieteren

Beursblik: ING gerustgesteld door D'Ieteren

(ABM FN) D'Ieteren heeft in het eerste kwartaal een hogere omzet behaald dan verwacht. Dit stelde analist David Vagman van ING donderdag in een rapport.

Vooral de prestaties van Belron waren volgens hem geruststellend, met een autonome groei van 5,7 procent. ING had maar gerekend op een groei van 2,3 procent.

De outlook voor 2024 werd herhaald, maar de formulering maakte volgens ING duidelijk dat het eerste kwartaal iets onder de prognose van de holding lag.

Naar de mening van Vagman is dit een manier om de consensusverwachting voor het boekjaar onder controle te houden.

Het eerste kwartaal is voor Belron overigens minder relevant, merkte Vagman op.

Het is traditioneel een zwak kwartaal dat sterk wordt beïnvloed door het weer, terwijl de rest van het jaar meer wordt bepaald door het verkeer.

Vagman merkte ook op dat Moody's de kredietwaardigheid van Belron heeft opgetrokken naar Ba1. Opnieuw een positief signaal, zei de analist.

ING handhaafde voor D'Ieteren het koopadvies met een koersdoel van 285,00 euro. Op de beurs van Brussel noteerde het aandeel donderdag 2,3 procent lager aan 197,20 euro.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. ACEA: Europese autoverkoop omhoog
  2. Omzetgroei voor belangrijkste D'Ieteren-deelnemingen

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
D'IETEREN GROUP kopen verkopen

100% zegt kopen

1 stemmen