Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
3 gamingaandelen om nu te kopen

3 gamingaandelen om nu te kopen

De coronacrisis is een drama voor de filmindustrie, die de premières van veel speelfilms heeft moeten uitstellen. Maar de gamingindustrie spint garen bij de lockdownmaatregelen.

Komende herfst lanceren Microsoft en Sony hun langverwachte nieuwe gamingconsoles. Dat zal naar verwachting tot een run of computerspelletjes leiden.

De Amerikaanse beleggingssite Investorplace verwacht dat de volgende drie gamingproducenten dit jaar flinke koerswinsten kunnen gaan boeken:

1. Nintendo

Nintendo’s mobiele gamingconsole Switch is uitgegroeid tot een van de meest populaire gadgets nu mensen al wekenlang aan huis gekluisterd zitten. Het apparaat is zo populair, dat het praktisch overal uitverkocht is.

Ook 'Ring Fit Adventure', een fitnessgame, was een hit voor Nintendo, terwijl het op 20 maart uitgebrachte 'Animal Crossing: New Horizons' een echte kaskraker was.  

De koers van Nintendo is sinds een dieptepunt tijdens de coronacrash in maart met maar liefst 42% gestegen, en staat nu 8% hoger vergeleken met het begin van 2020.

2. Electronic Arts

Electronic Arts (EA) heeft een aantal van 's werelds meest populaire videogames op het gebied van sport in zijn assortiment, waaronder 'Madden NFL' (American football), de 'NHL-serie' (ijshockey) en 'FIFA'.

Het voetbalspel FIFA is met een jaarlijkse verkoop van meer dan 24 miljoen exemplaren het best verkochte sport videospel aller tijden.

Door de coronapandemie liggen bijna alle professionele sportliga’s stil, en dat speelt deze maker van sport-videospelletjes volgens Investorplace in de kaart. Bovendien zullen Madden NFL, NHL en FIFA allemaal dit jaar uitkomen met nieuwe versies.

3. Activision Blizzard

Activision Blizzard beschikt weliswaar niet over de sportfranchises van EA, maar is druk bezig om een grote speler te worden in e-sporten. Zo zullen de e-sportcompetities van Activision Blizzard binnenkort te zien zijn op YouTube en Twitch, door middel van streaming.

Het aandeel zou volgens Investorplace moeten profiteren van nieuwe versies van zijn meest populaire spelletjes, zoals 'Diablo 4', dat later dit jaar zal worden gelanceerd.

Net als EA zou ook Activision Blizzard dit najaar naar verwachting een aanzienlijke stijging moeten zien in de verkoop van spelletjes zodra de nieuwe Xbox Series X en Playstation 5 worden gelanceerd.

Lees ook: 7 videogameproducten om nu te kopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 26 april

    1. Bank of Japan rentebesluit 0% (onveranderd) volitaliteit verwacht
    2. Corbion Q1-cijfers
    3. Signify Q1-cijfers
    4. IMCD Q1-cijfers
    5. Basic-Fit trading update Q1 en jaarvergadering
    6. Total Energies Q1-cijfers
    7. Beursgang CVC (verwacht)
    8. ABN Amro € 0,89 ex-dividend
    9. ASML €1,75 ex-dividend
    10. Vopak €1,50 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht