Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Europese aandelen aantrekkelijk volgens Allianz Global Investors

'Komende jaren 10% rendement op aandelen Europa'

Europa had het afgelopen decennium zwaar en het Europese project ontspoorde bijna dankzij de financiële crisis en de malaise die daarop volgde. Dankzij de maatregelen van de Europese Centrale Bank bleef de Europese economische motor echter al die tijd draaien. 

Inmiddels komt langzaam het idee van de 'Verenigde Staten van Europa' weer in het vizier en ebben zorgen rondom besparingen, de politieke onzekerheid en het lage vertrouwen weg. Dit alles heeft positieve gevolgen voor Europese aandelen. Dat stelt Neil Dwane, hoofdstrateeg bij Allianz Global Investors in een nieuwsbrief. 

Europese aandelen goedkoop

Dwane vindt Europese aandelen in vergelijking met hun tegenhangers in de VS, goedkoop. Hij wijst op de koers-winstverhouding voor Amerikaanse aandelen die in april op 30 stond terwijl die voor Europese aandelen op 18 stond. 

Ook denkt Dwane dat Europese beleggers wel eens gedwongen kunnen worden om over te stappen van obligaties naar aandelen. Simpelweg vanwege het feit dat er nog weinig positieve rendementen te vinden zijn voor beleggers in Europese obligaties. 

Rendement Europese aandelen

Tevens wijst Dwane op de economische heropleving in Europa vanwege de toenemende consumptie en investeringen, de afnemende werkloosheid en een nominale groei van ongeveer 3% van het BNP. Dwane voorziet dat Europese aandelen de komende jaren zo'n 8 tot 10% rendement zullen opleveren. De helft daarvan zal afkomstig zijn van dividenden. 

Lees ook: Experts somber over Arcelor, Unilever en Gemalto

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 30 april

    1. China inkoopmanagersindex industrie en diensten april volitaliteit verwacht
    2. Samsung Q1-cijfers
    3. NL producentenprijzen maart
    4. Arcadis Q1-cijfers
    5. Adidas Q1-cijfers
    6. Volkswagen Q1-cijfers
    7. Air France-KLM Q1-cijfers
    8. Dui detailhandelsverkopen maart
    9. PB Holding jaarcijfers
    10. Acomo €0,75 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht