Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
8 aandelen voor een goede nachtrust

8 aandelen voor een goede nachtrust

Voor wie geen zin heeft in gokken op bitcoin of GameStop, is er waardebeleggen. Met deze methode wordt u niet van de ene op de andere dag miljonair, maar u kunt wel met een gerust hart gaan slapen.

In plaats van investeren in speculatieve, riskante aandelen of andere activa, doen waardebeleggers zoals Warren Buffett namelijk gedegen onderzoek naar de onderliggende fundamenten van een bedrijf. Als ze een aandeel vinden met een solide groeipotentieel voor een redelijke prijs, dan kopen ze het, en houden het aan voor de lange termijn.

CNN Business maakte een selectie van aandelen waarop u volgens de website op langere termijn kunt vertrouwen:

Google-moeder Alphabet

Dankzij de stijgende vraag naar zoek- en videoadvertenties op het internet en de populariteit van You Tube staat het aandeel-Alphabet bijna op recordhoogte. Hoewel ook Alphabet ervan wordt beschuldigd misinformatie te verspreiden, liegen de winstcijfers er niet om.

Alphabet zal naar verwachting gezonde winst- en omzetcijfers blijven schrijven, zowel voor de kernactiviteiten als voor zijn snel groeiende Google Cloud-platform, dat concurreert met Microsoft en Amazon.

Analog Devices

Analog Device maakt computerchips die worden gebruikt in telefoons, auto's en veel verschillende soorten industriële apparatuur. Het staat op het punt een nog grotere speler te worden dankzij de overname van rivaal Maxim Integrated Products voor meer dan 20 miljard dollar. Daarmee speelt Analog Devices in op de komst van 5G-netwerken en communicatieapparatuur.

Regeneron

Dit biotechnologiebedrijf was vorig jaar in het nieuws toen de voormalige Amerikaanse president Donald Trump een geneesmiddel van dit bedrijf tegen Covid-19 kreeg voorgeschreven nadat hij positief testte voor het virus. Verder maakt het snelgroeiende Regeneron middelen tegen verschillende vormen van kanker en ontstekingsziekten.

Pulte

De Amerikaanse huizenmarkt groeit nog steeds als kool en dat is goed nieuws voor huizenbouwers zoals Pulte, dat actief is in goed presterende vastgoedmarkten zoals Arizona, Californië, Florida en North Carolina.

Hoewel de huizenprijzen blijven stijgen omdat veel Amerikanen op zoek zijn naar grotere woningen buiten de stad, zijn de rentetarieven zo laag, dat de markt betaalbaar blijft voor starters en doorstromers.

CBRE

Wordt dit het jaar van de comeback van commercieel vastgoed? Sommige experts denken van wel. Neem het toonaangevende kantoorvastgoedbedrijf CBRE, dat onlangs meldde dat Silicon Valley mede dankzij de tech-boom een sterke markt voor kantoorruimte blijft.

De grote vraag naar online winkelen heeft er volgens CBRE ook toe geleid dat er veel meer vraag is naar grote industriële gebouwen die dienst kunnen doen als distributiecentrum.

JB Hunt

De sterk gestegen vraag naar leveringen van voedsel en medische apparatuur heeft logistieke bedrijven zoals JB Hunt geen windeieren gelegd. Het bedrijf kondigde vorige maand aan te gaan werken met ‘groene’ vrachtwagens die worden aangedreven met waterstof-brandstofcellen.

Ollie's Bargain Outlet

Deze Amerikaanse prijsvechter mikt op consumenten met een beperkt budget die op zoek zijn naar grote kortingen, en die strategie is tijdens de pandemie zeer succesvol gebleken.

Zo steeg de omzet van Ollie’s winkels die minstens een jaar open zijn in het afgelopen kwartaal met meer dan 15%. Verder heeft Ollie's van het onzekere retailklimaat gebruik gemaakt door een dozijn oude vestigingen van het failliete Toys R Us voor een prikje over te nemen.

Sleep Number

Deze maker van hoogwaardige verstelbare matrassen en bedden boekt al jaren mooie winst- en omzetcijfers. Analisten op Wall Street verwachten voor de komende paar jaar een gemiddelde jaarlijkse winstgroei van 20%. Sleep Number doet het daarmee beter dan rivalen zoals Tempur Sealy en Casper. En is een goede nachtrust niet het kostbaarste goed in deze roerige tijden?

Lees ook: 10 regels die Warren Buffett miljardair maakten

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 30 april

    1. China inkoopmanagersindex industrie en diensten april volitaliteit verwacht
    2. Samsung Q1-cijfers
    3. NL producentenprijzen maart
    4. Arcadis Q1-cijfers
    5. Adidas Q1-cijfers
    6. Volkswagen Q1-cijfers
    7. Air France-KLM Q1-cijfers
    8. Dui detailhandelsverkopen maart
    9. PB Holding jaarcijfers
    10. Acomo €0,75 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht