Waarshijnlijk gaat Rabobank ook een AScX ETF (voor de Nederlandse small caps) starten in de nabije toekomst, die zal de interessen van analisten en beleggers in onze TKH een beetje verhogen!!!!!!!Rabobank lanceert nieuwe ETF in Amsterdam
Gepubliceerd op 9 dec 2010 om 13:17 | Views: 343

Artikel Reacties AMSTERDAM (AFN) - Rabobank International heeft donderdag, in samenwerking met ETF Exchange, een nieuwe Exchange Traded Fund (ETF) gelanceerd op Euronext Amsterdam. Het ETF, een verhandelbaar beleggingsfonds, op de Nederlandse MidKap-index volgde de in maart gelanceerde AEX-ETF.

Rabobank richt zich daarmee sterker op de ETF-markt voor Nederlandse beleggers, zo stelde managing director Matthew Carr van Rabobank International. Hij sloot niet uit dat Rabo zich in de toekomst nog meer gaat richten op de ETF-markt voor Nederlandse beleggers.

De komende maanden breidt de instelling het aanbod in ieder geval verder uit, vooral in de ,,voor Rabobank belangrijke'' markten als Food & Agri en duurzaamheid. Carr ziet de lancering van minimaal 12 tot 15 door Rabo in samenwerking met ETF Exchange ontwikkelde producten in de komende jaren.

ETF Exchange consortium

Rabobank International is lid van het ETF Exchange consortium. Daarop leveren meerdere tegenpartijen de derivaten. Het platform wordt ondersteund door een consortium van vier zakenbanken, Bank of America Merill Lynch, Barclays Capital, Citi en Rabobank International.

Carr vindt niet dat Rabobank, met het instappen in de ETF-markt in 2010, te laat heeft gereageerd op de ontwikkelingen in deze snel groeiende markt. ,,De ETF-markt is klaar voor een volgende stap, die ook gaat komen. Er komt een nieuwe golf aan'', zo wist hij.

Hij realiseerde zich echter terdege dat er veel grotere spelers in de markt zijn, zoals iShares van BlackRock. ,,We hebben niet de intentie om de competitie met bijvoorbeeld iShares aan te gaan. Wat dat betreft zitten we in een nichemarkt van ETF's. We gaan zitten waar we waarde kunnen ontwikkelen en waar we goed in zijn'', aldus Carr