Word abonnee en neem Beursduivel Premium

Update: Chinese partijen mogen geen belang in kaartenmaker Here nemen

(ABM FN-Dow Jones) Een drietal Aziatische partijen heeft geen toestemming gekregen om een belang te nemen in kaartenmaker Here. Dit maakte de concurrent van het Nederlandse TomTom dinsdag bekend.

De Chinese kaartenmaker NavInfo en internetgigant Tencent en investeerder GIC uit Singapore wilden gezamenlijk een belang van 10 procent nemen in Here door aandelen over te nemen van de Duitse autofabrikanten Audi, BMW en Daimler.

Hoewel de Amerikaanse toezichthouder CFIUS geen toestemming verleende voor de deal, zullen Here en NavInfo wel samenwerken om de Chinese markt te bedienen.

"De M&A(-procedure) is beëindigd, maar de samenwerking gaat door", zo liet NavInfo in een persbericht weten.

Momenteel werkt Here, ooit eigendom van Nokia, ook aan een strategische samenwerking met Tencent. De internetgigant wil de kaarten en diensten van Here integreren in zijn eigen producten, zowel in China als daarbuiten.

Op de vraag van ABM Financial New aan Here waarom de Amerikaanse toezichthouder niet akkoord ging met de deelneming door de drie Aziatische partijen gaf de kaartenmaker geen antwoord. "Er is niet veel meer te zeggen dan wat al in het persbericht staat", aldus Here, dat voor verdere vragen verwees naar NavInfo.

Here liet weten dat het drietal Duitse autobouwers en Intel en Pioneer blijven zoeken naar nieuwe mede-aandeelhouders om zo de eigendomsstructuur te verbreden.

Het aandeel TomTom daalde dinsdag 0,3 procent naar 9,18 euro.

Update: om meer informatie toe te voegen uit persbericht NavInfo en te corrigeren dat het om de Amerikaanse toezichthouder CFIUS gaat.

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

 1. TomTom geraakt door zwakke automotivemarkt
 2. TomTom breidt samenwerking met Maxar verder uit

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TomTom kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 18 april

  1. NSI Q1-cijfers
  2. Sipef Q1-cijfers
  3. Sligro Q1-cijfers
  4. NL werkloosheid maart
  5. Deliveroo trading update
  6. Easyjet trading update
  7. Econocom Q1-cijfers
  8. PostNL €0,03 ex-dividend
  9. Procter & Gamble Q1-cijfers
  10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht