Word abonnee en neem Beursduivel Premium

Meer winst en omzet voor Remy Cointreau

(ABM FN-Dow Jones) Rémy Cointreau heeft over de eerste helft van het lopende gebroken boekjaar meer winst en omzet geboekt. Dit meldde het Franse drankenconcern donderdag voorbeurs in een cijferrapportage over de eerste helft van het gebroken boekjaar, eindigend op 30 september.

Het operationeel resultaat van Rémy Cointreau steeg met 8,2 procent naar 134,1 miljoen euro. De nettowinst voor bijzondere posten steeg in dit halfjaar met 17,9 procent naar 90,3 miljoen euro. De omzet nam in de eerste zes maanden met 6,0 procent toe tot 544,4 miljoen euro.

Autonoom bedroeg de winstgroei 20,0 en de omzettoename 7,0 procent. De brutomarge steeg met 0,5 procentpunt naar 24,6 procent.

Met name bij House of Rémy Martin was er sprake van een sterke stijging van de omzet, die bij deze divisie autonoom 15,4 procent opliep. De divisie Partner Brands kende evenwel een autonome omzetdaling van 14,3 procent, onder meer vanwege de verkoop van likeurmerk Passoa aan het Nederlandse Lucas Bols en de beëindiging van een distributiecontract voor champagnemerken.

Outlook

Het bedrijf herhaalde de eerder afgegeven verwachting dat de operationele winstgevendheid dit boekjaar stijgt.

Het aandeel Rémy Cointreau sloot woensdag vlak op 111,30 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Lucas Bols kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 01 december

  1. NL Inkoopmanagersindex industrie nov
  2. Duitsland manufacturing PMI nov
  3. EU manufacturing PMI nov
  4. VK manufacturing PMI nov
  5. VS manufacturing PMI nov
  6. VS manufacturing PMI ISM nov
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht