Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
General Electric tempert verwachtingen vanwege coronavirus

General Electric tempert verwachtingen vanwege coronavirus

(ABM FN-Dow Jones) General Electric heeft aangegeven dat het coronavirus in het eerste kwartaal een negatief effect op de vrije kasstroom en het operationeel resultaat zal hebben. Dat bleek woensdag uit een persbericht van het Amerikaanse industriële conglomeraat uit Boston.

Het bedrijf voorziet een negatief effect op de vrije kasstroom van 300 miljoen tot 500 miljoen dollar en op het operationeel resultaat van 200 miljoen tot 300 miljoen dollar. Deze verwachte effecten zijn inmiddels ook in de outlook voor 2020 verdisconteerd.

Voor het lopende boekjaar houdt GE vast aan een lage enkelcijferige autonome omzetgroei en een aangepaste winst per aandeel die ligt tussen de 0,50 en 0,60 dollar. Deze verwachtingen wijken niet af van hetgeen het bedrijf eind januari reeds verwachtte.

De vrije kasstroom komt dit jaar uit tussen de 2 en 4 miljard dollar, terwijl de marge autonoom met maximaal 75 basispunten zal oplopen.

Verder rekent GE dit kwartaal op een aangepaste  winst per aandeel van circa 0,10 dollar.

In de outlook wordt ten opzichte van 2019 rekening gehouden met een lagere kasstroom en winst uit de BioPharma-divisie die dit kwartaal de deur uit gaat, en minder dividendopbrengsten uit het belang in Baker Hughes.

Ook de doelstelling voor de verhouding tussen de nettoschuld en het operationeel resultaat (EBITDA) blijft staan op minder dan 2,5.

De koers van het aandeel General Electric noteerde woensdag in de elektronische handel voorbeurs in New York 3,0 procent hoger.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. General Electric rekent op betere kasstroom
  2. Resultaten General Electric onder druk

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
GE Aerospace kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 26 april

    1. Bank of Japan rentebesluit 0% (onveranderd) volitaliteit verwacht
    2. Corbion Q1-cijfers
    3. Signify Q1-cijfers
    4. IMCD Q1-cijfers
    5. Basic-Fit trading update Q1 en jaarvergadering
    6. Total Energies Q1-cijfers
    7. Beursgang CVC (verwacht)
    8. ABN Amro € 0,89 ex-dividend
    9. ASML €1,75 ex-dividend
    10. Vopak €1,50 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht