Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Meer omzet voor EON dankzij Innogy

Meer omzet voor EON dankzij Innogy

(ABM FN-Dow Jones) E.ON heeft in 2019 meer omzet geboekt en ook het operationeel resultaat zien stijgen, maar de outlook voor heel 2020 is nog wel samengesteld zonder rekening te houden met de effecten van de corona-uitbraak. Dit maakt het Duitse energiebedrijf woensdag voorbeurs bekend.

Vorig jaar realiseerde E.ON een omzet van 41,5 miljard euro, voor een belangrijk deel gestuwd door de overname van Innogy, dat meer dan 10 miljard euro aan omzet meenam maar ook 421 miljoen euro aan winstgevendheid. Innogy kwam in september 2019 bij E.ON aan boord.

De aangepaste EBIT kwam over 2019 uit op 3,2 miljard euro, 9 procent dan over 2018 kon worden bijgeschreven. Het aangepaste nettoresultaat was 1,5 miljard euro stabiel ten opzichte van 2018.

Het segment Customer Solutions ervoer tegenwind in het Verenigd Koninkrijk door lagere tarieven en een daling in het Britse klantenbestand. In het Verenigd Koninkrijk is het bedrijf zijn operaties aan het herstructureren.

De omzet steeg van 8.752 miljoen naar 9.162 miljoen euro, maar de winst halveerde ruimschoots van 1.033 miljoen tot 493 miljoen euro. Er was sprake van een moeilijke vergelijkingsbasis na "sterke" cijfers een jaar eerder en EON had afgelopen kwartaal te kampen met hogere herstructureringskosten.

Dividend

Het dividendvoorstel ligt voor 2019 op 0,46 euro per aandeel E.ON. Het plan van het bedrijf uit Essen is om het dividend elk jaar tot en met 2022 met 5 procent te laten groeien.

Outlook

E.ON streeft voor 2020 naar een groei van 7 tot 9 procent van de aangepaste EBIT naar 3,9 miljard tot 4,1 miljard euro.

Voor het aangepaste nettoresultaat wordt voor dit jaar uitgegaan van een bedrag tussen de 1,7 miljard en 1,9 miljard euro.

Dit is volgens E.ON nog zonder de impact van de coronacrisis.

Het bedrijf verwacht een synergievoordeel van 740 miljoen euro tot en met 2022 en van 780 miljoen euro tot en met 2024.

De koers van het aandeel EON won dinsdag 5,3 procent.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
E.ON SE NA O.N. kopen verkopen

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 13 mei

    1. NL faillissementen april
    2. ASMI jaarvergadering
    3. Fagron jaarvergadering
  2. 14 mei

    1. B&S Group Q1-cijfers
    2. OCI Q1-cijfers
    3. Bayer Q1-cijfers
    4. Agfa-Gevaert Q1-cijfers
    5. Dui inflatie april (def)
    6. VK werkloosheid maart
    7. Dui ZEW-index economisch sentiment mei
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht