Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Beursblik: Ahold Delhaize doet mooie aankoop in zuidoosten VS

Beursblik: Ahold Delhaize doet mooie aankoop in zuidoosten VS

(ABM FN-Dow Jones) De overname van 62 BI-LO/Harvey's-supermarkten is een mooie aanvulling voor Ahold Delhaize in de zuidoostelijke Verenigde Staten en zal een bescheiden bijdrage leveren aan de winstgroei op de middellange termijn. Dat stelden analisten van Jefferies in een reactie op het nieuws.
 
De winkels die worden overgenomen van Southeastern Grocers zijn complementair aan de sterke marktpositie van het Food Lion-merk van Ahold Delhaize in de meer verstedelijkte gebieden in Noord- en Zuid-Carolina, omdat ze een uitbreiding zijn naar minder dichtbevolkte gebieden in deze staten en in Georgia.

Gezien de beperkte overlap met andere Ahold Delhaize-winkels rekent Jefferies op een snelle goedkeuring door vakbonden en toezichthouders, in tegenstelling tot de overname van King Kullen in Long Island, die nu al achttien maanden duurt. 

De jaaromzet van de gekochte winkels ligt rond 10 miljoen dollar, schatten de analisten, wat 20 procent minder is dan de Food Lion-winkels. Jefferies vermoedt dat er er een relatief laag bedrag van 100 miljoen tot 125 miljoen dollar is betaald in de veroudede winkels, waarna Ahold Delhaize mogelijk nog eens hetzelfde bedrag zal uitgeven om de winkels een facelift te geven en om te bouwen naar Food Lion-winkels. Vanaf 2022 zouden de nieuwe winkels 25 miljoen tot 30 miljoen dollar aan het EBIT-resultaat kunnen bijdragen. 

Op de korte termijn zal de winst van Ahold Delhaize mogelijk hoger dan verwacht uitvallen, omdat promotie-activiteiten, zoals kortingen, gedurende langere tijd sterk verminderd zijn.

Jefferies heeft een koopadvies en koersdoel van 25,50 dollar voor het aandeel Ahold Delhaize. 

Bron: ABM Financial NewsBeeld: Ahold Delhaize ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Ahold Delhaize op overnamejacht in de VS
  2. Ahold Delhaize voldoet aan verwachtingen

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ahold Delhaize kopen verkopen

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
    2. NL inflatie april
    3. Reserve Bank of Australia rentebesluit
    4. Infineon Q1-cijfers
    5. UBS Q1-cijfers
    6. Zalando Q1-cijfers
    7. Solvay Q1-cijfers
    8. Heijmans Q1-cijfers
    9. Kendrion Q1-cijfers
    10. BP Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht