Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Verzekeraars mogen weer dividend uitkeren

Verzekeraars mogen weer dividend uitkeren

(ABM FN-Dow Jones) Verzekeraars mogen van toezichthouder De Nederlandsche Bank weer dividend uitkeren, nu de directe impact van de coronacrisis op verzekeraars beperkt blijkt te zijn. Dat meldde DNB maandagavond.

Verzekeraars die dividend willen uitkeren, moeten wel nog steeds toestemming vragen bij de toezichthouder en daarbij een vooruitblikkende analyse geven in het licht van de coronacrisis. Dit zal op de gebruikelijke wijze worden beoordeeld, aldus DNB.

In april kregen verzekeraars de oproep om hun dividenduitkeringen en aandeleninkopen tijdelijk op te schorten, tot er meer duidelijkheid zou zijn over de impact van het coronavirus.

Ook het Europese comité voor systeemrisico's ESRB adviseerde recentelijk nog financiële instellingen, waaronder banken en verzekeraars, om in elk geval tot het einde van het jaar geen uitkeringen te doen aan aandeelhouders om zo extra buffers te creëren.

DNB wijkt nu af van die ESRB-aanbeveling voor de verzekeraars, om twee redenen: ten eerste wordt door verzekeraars in Europa op verschillende manieren omgegaan met die aanbeveling. Een tweede reden is dat verzekeraars geen 'capital relief' hebben gekregen in verband met de coronacrisis, zoals bij banken wel het geval was.

Dat betekent dat banken tijdelijk minder eigen geld in kas hoeven hebben, om te voorkomen dat zij de kredietkraan aan bedrijven moeten dichtdraaien vanwege de hogere risico's.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aegon kopen verkopen
ASR Nederland kopen verkopen
NN Group kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 26 april

    1. Bank of Japan rentebesluit 0% (onveranderd) volitaliteit verwacht
    2. Corbion Q1-cijfers
    3. Signify Q1-cijfers
    4. IMCD Q1-cijfers
    5. Basic-Fit trading update Q1 en jaarvergadering
    6. Total Energies Q1-cijfers
    7. Beursgang CVC (verwacht)
    8. ABN Amro € 0,89 ex-dividend
    9. ASML €1,75 ex-dividend
    10. Vopak €1,50 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht