Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Verlies Banimmo neemt af

(ABM FN) Banimmo heeft in het eerste halfjaar geen impact gezien van COVID-19 op zijn huurinkomsten en zijn verlies ook zien afnemen. Dit bleek uit de halfjaarcijfers die de vastgoedontwikkelaar donderdag nabeurs publiceerde.

De huurinkomsten stegen lichtjes en bedroegen 1,9 miljoen euro, een kleine stijging ten opzichte van de 1,8 miljoen euro een jaar eerder.  

De bezettingsgraad van de gebouwenportefeuille op 30 juni 2020 bedroeg 83,7 procent, een daling met 7,8 procent ten opzichte van 31 december 2019. Dit kwam door het vertrek van Unilever uit het gebouw NETWORKS Forest aldus de groep.

Ook verkocht Banimmo de aandelen van MC2 Development, de vennootschap die momenteel het nieuwe activiteitencentrum voor ING in Louvain-la-Neuve aan het optrekken is. De overdracht van de aandelen aan Belfius Insurance zal plaatsvinden na het intrekken van ING en de eerste huurbetaling is voorzien in december 2021.

In het onderste lijntje is te zien dat de vastgoedgroep een verlies leed van 2,18 miljoen euro tegenover 3,14 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. De vastgoedportefeuille was eind juni dan weer 87,49 miljoen euro waard.

Het zogeheten boekhoudkundig nettoactief per aandeel bedroeg 3,87 euro per aandeel op het einde van het halfjaar.

Weinig impact COVID-19

Voorlopig ziet de groep weinig impact van COVID-19. Er werden geen huuropschortingen of -kortingen verleend tijdens het eerste semester en alle huurgelden werden tijdig geïnd. “Er is geen indicatie dat dit zal wijzigen voor het komend semester” aldus de groep.

Voor de ontwikkelingen van Banimmo is er wel een duidelijke vertraging te zien van de commercialisatie. “Het is echter nog onduidelijk hoe de huurniveaus zullen worden beïnvloed. Een correctie op de prime rent is niet uitgesloten” waarschuwt de ontwikkelaar. “Ook de investeringsmarkt zou een correctie van de investeringsrendementen kunnen ondergaan, maar het is nog te vroeg om daar prognoses voor op te stellen” aldus de groep.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Flink meer huurinkomsten voor Banimmo

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Banimmo A kopen verkopen

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 23 september

    1. Economische groei Q2 2e raming (NL)
    2. Prijzen koopwoningen aug (NL)
    3. Samengestelde inkoopmanagersindex sept (Fra)
    4. Samengestelde inkoopmanagersindex sept (Dld) 42,4 volitaliteit verwacht
    5. Samengestelde inkoopmanagersindex sept (eur)
    6. Samengestelde inkoopmanagersindex sept (VK)
    7. Chicago Fed-index aug
    8. Samengestelde inkoopmanagersindex sept (VS)
  2. 24 september

    1. Samengestelde inkoopmanagersindex sept (Jap)
    2. Reserve Bank of Australia rentebesluit
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht