Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Texaf ziet winst dalen

Texaf ziet winst dalen

(ABM FN) Texaf heeft in de eerste zes maanden van het jaar weinig last van de coronacrisis gehad, maar zag desondanks het nettoresultaat dalen. Dit bleek vrijdag uit de cijfers van het Belgische bedrijf dat actief is in de Democratische Republiek Congo. 

Volgens het bedrijf heeft de coronacrisis, althans voorlopig, de Democratische Republiek Congo minder hard getroffen dan de landen in Europa. 

Het nettoresultaat bedroeg in de afgelopen zes maanden 3,2 miljoen euro, tegenover 4,2 miljoen euro een jaar eerder. “De daling is volledig te wijten aan een verhoging van de uitgestelde belastingen, terwijl deze voorzieningen een jaar eerder werden teruggenomen”, verklaarde Texaf. 

De huurinkomsten stegen wel, met 3 procent tot 9,8 miljoen euro, terwijl het recurrente bedrijfsresultaat ook met 3 procent steeg tot 4,9 miljoen euro. 

De verkopen van de steengroeve stegen met een flinke 18 procent tot 1,2 miljoen euro. Daarmee kwam het recurrente bedrijfsresultaat ook weer in de plus, op 244.000 euro, tegenover een verlies van 109.000 euro in dezelfde periode in 2019. 

Het recurrente bedrijfsresultaat voor de hele groep steeg met 8 procent tot 4,5 miljoen euro. 

Verder herhaalde Texaf dat het voor het eerst een keuzedividend aan aandeelhouders biedt. Van de aandeelhouders wil 66 procent van deze optie gebruik maken.

Outlook 

“Voor het tweede halfjaar vergroot echter het risico op een toename van de huurleegstand”, waarschuwde Texaf vrijdag. 

Voor de vastgoedactiviteit zullen in het tweede jaarhelft de sluiting van de grenzen van de Democratische Republiek Congo tot 15 augustus, de algemene beperkingen op de internationale reizen en een schadegeval naar verwachting leiden tot een huurleegstand die 5 procent van de potentiële huurinkomsten vertegenwoordigt, wat overeenstemt met een mogelijke daling van de inkomsten met ongeveer 500.000 euro.

Voor de steengroeve wordt een resultaat in dezelfde omvang als in het eerste halfjaar verwacht. 

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Hogere omzet Texaf in eerste kwartaal
  2. Texaf positief gestemd voor 2024

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Texaf kopen verkopen

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 13 mei

    1. NL faillissementen april
    2. ASMI jaarvergadering
    3. Fagron jaarvergadering
  2. 14 mei

    1. B&S Group Q1-cijfers
    2. OCI Q1-cijfers
    3. Bayer Q1-cijfers
    4. Agfa-Gevaert Q1-cijfers
    5. Dui inflatie april (def)
    6. VK werkloosheid maart
    7. Dui ZEW-index economisch sentiment mei
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht