Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Stabiele huurinkomsten Texaf

(ABM FN) Texaf heeft in het derde kwartaal stabiele huurinkomsten gerealiseerd en ziet de verwachtingen voor de tweede jaarhelft verbeteren. Dit bleek vrijdag uit de cijfers van het Belgische bedrijf dat actief is in de Democratische Republiek Congo.

De huurinkomsten uit vastgoedactiviteiten bedroegen 4,8 miljoen euro, net als een jaar eerder.

Bij de zandsteengroeve Carrigres daalde de omzet afgelopen kwartaal met 2 procent tot 0,8 miljoen euro omwille van de stopzetting van een aantal grote projecten door de lockdown-maatregelen om een verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. "De activiteit blijft licht winstgevend", aldus Texaf.

Ook de Texaf Digital Campus hervat geleidelijk de activiteiten, nadat de lockdown werd opgeheven.  

Gezien de daling van de huurleegstand en ondanks de gevolgen van een brand op 8 augustus, verbeteren de vooruitzichten voor de tweede jaarhelft in vergelijking met wat begin september werd aangekondigd, aldus Texaf. Het bedrijf verwacht een omzet die in lijn is met die van de eerste jaarhelft.

In september werd voor de tweede jaarhelft nog gewaarschuwd voor het risico op een toename van de huurleegstand. Lockdown-maatregelen zouden tot een huurleegstand leiden die 5 procent van de potentiële huurinkomsten vertegenwoordigt, wat overeenstemt met een mogelijke daling van de inkomsten met ongeveer 500.000 euro, zo waarschuwde Texaf in september. Voor de steengroeve werd een resultaat in dezelfde omvang als in het eerste halfjaar verwacht.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Hogere omzet Texaf in eerste kwartaal
  2. Texaf positief gestemd voor 2024

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Texaf kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 13 mei

    1. NL faillissementen april
    2. ASMI jaarvergadering
    3. Fagron jaarvergadering
  2. 14 mei

    1. B&S Group Q1-cijfers
    2. OCI Q1-cijfers
    3. Bayer Q1-cijfers
    4. Agfa-Gevaert Q1-cijfers
    5. Dui inflatie april (def)
    6. VK werkloosheid maart
    7. Dui ZEW-index economisch sentiment mei
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht