Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Kwartaalverlies Nio slinkt

Kwartaalverlies Nio slinkt

(ABM FN-Dow Jones) Nio heeft in het derde kwartaal zijn verlies sterk teruggedrongen tot 1,05 miljard renminbi, ruim de helft minder dan de 2,52 miljard renminbi verlies van een jaar eerder. Dat maakte het Chinese autobedrijf dinsdag nabeurs bekend.

Het verlies komt overeen met 0,14 dollar per certificaat, waar analisten hadden gerekend op 0,20 dollar verlies.

Het aandeel daalde in de handel nabeurs enkele procenten. Aangezien het aandeel dit jaar tot nu toe al met meer dan 1.000 procent steeg, moet dat niet als een serieuze negatieve koersreactie worden opgevat.

De omzet van de fabrikant van elektrische auto's uit Shanghai steeg met 146 procent tot 4,53 miljard renminbi, of 667 miljoen dollar. Dat is vrijwel gelijk aan de consensusverwachting van analisten van 664 miljoen dollar.

Het bedrijf leverde 12.206 auto's ad in het derde kwartaal, waarvan 8.660 ES6-modellen. Een jaar eerder waren dat er nog 4.799 stuks en in het tweede kwartaal van dit jaar 10.331. 

"Gezien de toenemende marktvraag naar onze concurrerende producten, zijn we gemotiveerd om de productiecapaciteit voortdurend te verhogen naar het volgende niveau", zei CEO William Bin Li. "We verwachten in het komende vierde kwartaal 16.500 tot 17.000 voertuigen te leveren in het komende vierde kwartaal.

De omzetverwachting is 6,26 miljard tot 6,43 miljard renminbi voor het vierde kwartaal, wat 120 tot 126 procent meer zou zijn dan een jaar eerder. Dit is ruim hoger dan de consensusverwachting.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Nio verlaagt outlook
  2. Meer verlies voor Nio ondanks stijgende autoverkoop

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NIO Inc. kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 26 april

    1. Bank of Japan rentebesluit 0% (onveranderd) volitaliteit verwacht
    2. Corbion Q1-cijfers
    3. Signify Q1-cijfers
    4. IMCD Q1-cijfers
    5. Basic-Fit trading update Q1 en jaarvergadering
    6. Total Energies Q1-cijfers
    7. Beursgang CVC (verwacht)
    8. ABN Amro € 0,89 ex-dividend
    9. ASML €1,75 ex-dividend
    10. Vopak €1,50 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht