Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Ascencio ziet EPRA-winst stijgen

(ABM FN) De Belgische GVV Ascencio heeft over het gebroken boekjaar 2019/2020 de huurinkomsten en het EPRA resultaat zien toenemen en dat desondanks de coronapandemie. Dit bleek uit de cijfers die het vastgoedbedrijf vrijdag publiceerde.

Ascencio heeft traditioneel veel voedingswinkels in portefeuille waardoor de impact voor de groep beperkt bleef. De netto huuropbrengsten stegen met 7,1 procent op jaarbasis tot 44,55 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat bedroeg maar liefst 35,6 miljoen euro, 1,6 miljoen euro meer dan het jaar ervoor.

Dat de resultaten hoger liggen als vorig jaar, komt ook deels door de overname van 91 miljoen euro in het eerste halfjaar van 5 voedingswinkels in het zuidoosten van Frankrijk.

Per 30 september schat Ascencio de impact van de coronacrisis op de huurinkomsten voor het boekjaar op 1,64 miljoen euro, wat overeenkomt komt met het bedrag van de gedeeltelijke kwijtscheldingen van de huren voor april en mei 2020. De impact bleek lager te liggen dan de schatting van 2,04 miljoen euro op het einde van het vorige kwartaal aldus de groep.

De gezondheidscrisis heeft tevens de moeilijkheden blootgelegd van bepaalde winkelketens die in de portefeuille zitten van de groep, zoals Orchestra en Brantano, die nu onder de WCO staan of al failliet zijn verklaard. De waardeverminderingen op handelsvorderingen die in deze periode werden geboekt bedragen 0,58 miljoen euro tegen 0,22 miljoen euro in het voorgaande boekjaar.

Het EPRA nettoresultaat kwam uit op 29,4 miljoen euro, ofwel een stijging van 2,8 procent op jaarbasis. Per aandeel bedroeg het EPRA resultaat 4,46 euro, tegenover 4,34 euro een jaar eerder.

De reële waarde van de vastgoedportefeuille steeg sterk tot 690,5 miljoen euro van 622,9 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar.

Eind september bedroeg de schuldratio 48,7 procent. De bezettingsgraad steeg tot 97,7 procent. 

Ascencio zal een dividend van 3,65 euro per aandeel uitkeren. Dit is 4,3 procent meer dan een jaar eerder. Wel wil de groep geen vooruitzichten geven omdat de impact van de tweede coronagolf moeilijk in te schatten is.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Herwaarderingen zorgen voor rode cijfers Ascencio
  2. Ascencio verkoopt retailpark in Jemappes

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ascencio SCA kopen verkopen

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 08 mei

    1. NL industriële productie maart
    2. AB InBev Q1-cijfers
    3. Pharming - Q1-cijfers
    4. Ahold Delhaize Q1-cijfers
    5. SBM Offshore Q1-cijfers
    6. Dui industriële productie maart
    7. AMG jaarvergadering
    8. Wolters Kluwer jaarvergadering
    9. Arcadis jaarvergadering
    10. Uber Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht