Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Duizenden banen weg bij 3M

Duizenden banen weg bij 3M

(ABM FN-Dow Jones) 3M gaat 2.900 banen schrappen in een reorganisatie die tot 250 miljoen dollar aan kostenbesparingen moet opleveren. Dat maakte het Amerikaanse bedrijf, dat onder andere Post-It-stickers maakt, donderdag bekend.

De reorganisatie is ingegeven door de coronaviruspandemie, die een verschuiving veroorzaakt in de wereldeconomie. Het bedrijf wil zijn operationele model daarop aanpassen, afslanken en focussen op mondiale trends om nieuwe duurzame groei te realiseren.

"De pandemie vergroot de noodzaak voor bedrijven om zich sneller aan te passen", aldus CEO Mike Roman. Hij ziet een grote rol voor data-analyse, om zowel operationeel als in de marketing effectiever te worden.

Na de reorganisatie zou het bedrijf beter kunnen inspelen op trends in e-commerce, persoonlijke veiligheid, gezondheid, elektrisch rijden, en woninginrichting. In markten met minder groei zal minder worden geïnvesteerd.

Het bedrijf neemt een last van 250 miljoen tot 300 miljoen dollar, voor belastingen, waarvan ongeveer de helft in het lopende vierde kwartaal van dit jaar en de rest vooral in de tweede helft van volgend jaar.

De reorganisatie zal 200 miljoen tot 250 miljoen dollar voor belastingen aan jaarlijkse kostenbesparingen opleveren. Daarvan zou reeds 75 miljoen tot 100 miljoen in 2021 kunnen worden gerealiseerd.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 3M verhoogt de outlook
  2. Update: meer aangepaste winst voor 3M

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
3M Company kopen verkopen

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 september

    1. Werkloosheid augustus (NL)
    2. Turkse centrale bank rentebesluit
    3. Bank of England rentebesluit (VK) 5% (onveranderd) volitaliteit verwacht
    4. Steunaanvragen - wekelijks (VS)
    5. Philadelphia Fed index september (VS)
    6. Bestaande woningverkopen augustus (VS)
    7. Consumentenvertrouwen (UvM) aug (VS)
    8. FedEx cijfers eerste kwartaal
  2. 20 september

    1. Inflatie augustus (Japan) volitaliteit verwacht
    2. Rentebesluit Bank of Japan volitaliteit verwacht
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht