Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Kwartaalwinst voor Airbus

Kwartaalwinst voor Airbus

(ABM FN-Dow Jones) Airbus heeft in het vierde kwartaal van vorig jaar weer winst geboekt, maar zag de omzet verder afkalven. Dit maakte de Europese vliegtuigbouwer donderdagochtend bekend.

In het afgelopen kwartaal boekte Airbus een winst van 1.553 miljoen euro tegen een verlies van 3.548 euro een jaar eerder. De omzet liep met 19 procent terug tot 19.751 miljoen euro.

De aangepaste EBIT daalde van 2.813 miljoen euro tot 1.831 miljoen euro. De gerapporteerde EBIT kwam uit op 1.675 miljoen euro tegen 2.092 miljoen euro een jaar eerder.

In heel 2020 boekte Airbus een 29 procent lagere omzet van 49.912 miljoen euro. Onder de streep restte een verlies van 1.133 miljoen euro. Dat was wel iets beter dan het verlies van 1.362 miljoen euro in 2019.

Outlook

Airbus heeft voor dit jaar een paar verwachtingen op tafel liggen, uitgaande van het verder uitblijven van verstoringen in de mondiale economie, luchtvaart, de eigen operaties en het vermogen om producten en diensten te leveren.

Daarmee gaat het bedrijf uit van een stabiele levering van toestellen, een aangepast EBIT van 2 miljard euro en een break even kasstroom voor transacties en voorfinancieringen. Deze kasstroom lag in 2020 op 6.935 miljoen euro tegen 3.509 miljoen euro in 2019.

Het aandeel Airbus sloot woensdag op 93,90 euro.

Bron: ABM Financial NewsBeeld: Air France ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Airbus ziet omzet en winst stijgen
  2. Media: Airbus niet gelukkig met problemen bij concurrent Boeing

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AIRBUS kopen verkopen

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 13 mei

    1. NL faillissementen april
    2. ASMI jaarvergadering
    3. Fagron jaarvergadering
  2. 14 mei

    1. B&S Group Q1-cijfers
    2. OCI Q1-cijfers
    3. Bayer Q1-cijfers
    4. Agfa-Gevaert Q1-cijfers
    5. Dui inflatie april (def)
    6. VK werkloosheid maart
    7. Dui ZEW-index economisch sentiment mei
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht