Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Powell praat Amerikaanse tienjaarsrente omhoog

Powell praat Amerikaanse tienjaarsrente omhoog

(ABM FN-Dow Jones) De Federal Reserve zal ingrijpen wanneer de financiële condities verkrappen. Dit zei voorzitter Jerome Powell donderdag tijdens een webinar georganiseerd door de Wall Street Journal.

"Ik zou me zorgen maken over wanordelijke omstandigheden in de markten of aanhoudende krappere financiële condities die het bereiken van onze doelen bedreigen", zei Powell tegen de zakenkrant. Hij benadrukte dat de financiële condities momenteel zeer soepel zijn.

Toch schoot de Amerikaanse tienjaarsrente omhoog naar 1,54 procent. De beurzen op Wall Street doken in het rood. De S&P 500 en Dow Jones index verloren tot 1,0 procent en de techzware Nasdaq zelfs 1,8 procent.

Eerder zei Powell nog dat de stijgende rentes het vertrouwen in de economische outlook voor de VS weerspiegelen.

De Fed-voorzitter benadrukte donderdag opnieuw dat de centrale bank geduldig zal zijn met de oplopende inflatie die dit jaar wordt verwacht. De Fed rekent er nog steeds op dat dit een eenmalig effect is.

Powell herhaalde tijdens het webinar dat de centrale bank nog "ver verwijderd" is van zijn doelstellingen: namelijk een maximale werkgelegenheid en een stabiele inflatie van 2 procent.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 13 mei

    1. NL faillissementen april
    2. ASMI jaarvergadering
    3. Fagron jaarvergadering
  2. 14 mei

    1. B&S Group Q1-cijfers
    2. OCI Q1-cijfers
    3. Bayer Q1-cijfers
    4. Agfa-Gevaert Q1-cijfers
    5. Dui inflatie april (def)
    6. VK werkloosheid maart
    7. Dui ZEW-index economisch sentiment mei
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht