Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Unifiedpost koopt Duitse sectorgenoot
Beeld: ABM Financial News

Unifiedpost koopt Duitse sectorgenoot

(ABM FN) Unifiedpost heeft het Duitse Crossinx overgenomen. Dit maakte de betaalonderneming maandag voor beurs bekend.

Met deze acquisitie boort Unifiedpost de Duitse markt aan met een gezamenlijk netwerk van ongeveer 1 miljoen ondernemingen.

Crossinx is in de deal gewaardeerd op 100 miljoen euro, dat is 9,8 keer de omzet voor 2021, plus een eventuele earn-out van 13 miljoen euro.

Deze initiële bedrijfswaarde van 100 miljoen euro, gecorrigeerd voor de netto financiële positie en andere posten, werd voldaan in 50 procent in cash en 50 procent in nieuwe Unifiedpost-aandelen aan een prijs van 20 euro per aandeel.

Bovendien zijn de partijen drie earn-out betalingen overeengekomen, afhankelijk van de geconsolideerde autonome resultaten van Crossinx voor respectievelijk de boekjaren 2021, 2022 en 2023. Uitgaande van de maximale earn-out betalingen wordt Crossinx gewaardeerd op 160 miljoen euro, waarvan 90 miljoen euro betaald in Unifiedpost-aandelen.

Outlook

De overname is voor Unifiedpost ook reden om de financiële vooruitzichten te verhogen.

Vanaf 2023 zal de jaarlijkse autonome groei op basis van de pro forma recurrente inkomsten uit digitale verwerkingsdiensten ten minste 30 procent bedragen, verwacht het bedrijf.

Tegen 2022 rekent UnifiedPost nog altijd op minstens 25 procent en een genormaliseerde EBITDA van eveneens minstens 25 procent tegen 2023, met een brutomarge van minstens 60 procent in datzelfde jaar.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 20 september

    1. Inflatie augustus (Japan) volitaliteit verwacht
    2. Rentebesluit Bank of Japan volitaliteit verwacht
    3. Consumentenvertrouwen september (NL)
    4. Investeringen juli (NL)
    5. Celyad halfjaarcijfers
    6. Crescent halfjaarcijfers
    7. Producentenprijzen augustus (Dld)
    8. Detailhandelsverkopen augustus (VK)
    9. Sligro ex €0,30 -dividend
    10. Consumentenvertrouwen september vlpg (eur)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht