Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Beursblik: Deutsche Bank verlaagt koersdoel Telenet
Beeld: Telenet

Beursblik: Deutsche Bank verlaagt koersdoel Telenet

(ABM FN) Deutsche Bank heeft dinsdag het koersdoel voor Telenet verlaagd van 60,00 naar 55,00 euro bij handhaving van het koopadvies.

Analisten van de Duitse bank zijn van mening dat het kabelnetwerk en mobiele netwerk van Telenet van hoge kwaliteit zijn. Telenet biedt voor vaste verbindingen al een snelheid van 1GB per seconde met zicht op hogere snelheden tot 2,5 GB of zelfs 10 GB per seconde in de toekomst.

Deutsche Bank merkte op dat de wetgeving voorschrijft dat een straat maar één keer per vijf jaar opengebroken mag worden en dat Telenet daarom zo goed mogelijk probeert in te spelen op de FTTH uitrol van Proximus en een samenval met andere civiele werkzaamheden.

Als gevolg verhoogde Deutsche Bank de voorziene investeringen met zeven procent voor 2021 en met 15 procent voor 2022. De operationele krimp van de vrije kasstroom zal volgens de bank dit jaar uitkomen op 0,5 procent, ten opzichte van de outlook van een daling van 1 procent.

De hogere investeringen worden volgens Deutsche Bank door beleggers doorgaans niet als gunstig beschouwd in de telecomsector, maar in het geval van Telenet zullen de investeringen bijdragen aan een verbetering van de netwerkkwaliteit.

Het aandeel Telenet koerste dinsdagochtend 0,7 procent lager op 34,82 euro.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 10 mei

    1. Eurocommercial Q1-cijfers
    2. VK economische groei eerste kwartaal
    3. VK handelsbalans maart
    4. VK industriële productie maart
    5. Wolters Kluwer €1,36 ex-dividend
    6. Aperam €0,50 ex-dividend
    7. AMG €0,20 ex-dividend
    8. Arcadis €0,85 ex-dividend
    9. VS consumentenvertrouwen (Universiteit Michigan) mei (vlp) 77
  2. 13 mei

    1. NL faillissementen april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht