Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Sequana kan tot tweede kwartaal 2022 vooruit met kas
Beeld: Sequana Medical

Sequana kan tot tweede kwartaal 2022 vooruit met kas

(ABM FN) Sequana Medical had eind juni circa 21,8 miljoen euro in kas zitten, waarmee het biotechbedrijf tot in het tweede kwartaal van 2022 vooruit kan. Dit liet Sequana donderdag voorbeurs weten.

In het afgelopen halfjaar daalde de omzet op jaarbasis van 595.000 tot 23.000 euro, mede door de beperkte beschikbaarheid van de alfapump voor de Europese commerciële activiteiten als gevolg van lagere productie-opbrengsten en het voorgang geven aan de productbeschikbaarheid voor de POSEIDON en RED DESERT klinische studies. Ook de impact van Covid-19 op alfapump-procedures in Frankrijk en Duitsland drukte op de omzet.

Het EBIT-resultaat bedroeg 11,5 miljoen euro negatief tegen een verlies van 8,9 miljoen euro een jaar eerder.

De financiële kosten bedroegen 278.000 euro tegen 523.000 euro een jaar eerder. Dit had te maken met de voorbereidingen voor de indiening voor markttoelating van de alfapump in de VS en Canada.

Onder de streep restte een verlies van 11,9 miljoen euro tegen 9,6 miljoen euro in de eerste helft van 2020.

Verder zegt het biotechbedrijf tevreden over de recente resultaten van enkele studies. "We hebben uitstekende klinische resultaten geleverd in de eerste helft van het jaar met veelbelovende data uit onze POSEIDON en RED DESERT studies die de potentie aantonen van onze twee technologieplatformen, alfapump en Direct Sodium Removal (DSR)", aldus CEO Ian Crosbie.

Volgens de topman zorgen de tussentijdse resultaten van de POSEIDON Roll-In Cohort dat het risico van het Noord-Amerikaanse leverprogramma aanzienlijk vermindert en de potentie van de alfapump aantoont om een veilige en effectieve behandeling te bieden die de levenskwaliteit van patiënten met terugkerende of refractaire leverascites drastisch kan verbeteren.

"Hoewel we sterke vooruitgang hebben geboekt bij de opname van patiënten in POSEIDON, blijven we samenwerken met de FDA om het aantal op te nemen patiënten uit te breiden en kijken we ernaar uit om de markt te updaten over de timing", aldus Crosbie. Wel noemde de topman de vertraging bij de geplande indiening van de PMA als gevolg van tekorten aan subcomponenten "frustrerend". De vertraging kan oplopen tot zes maanden.

Outlook

In de veronderstelling dat er geen verdere aan Covid-19 gerelateerde beperkingen zijn, verwacht Sequana in 2021 inkomsten te genereren in lijn met de periodes vóór de verminderde productiebevoorrading. Sequana waarschuwde wel dat de recente toename van infecties door de deltavariant mogelijk reden geeft tot bezorgdheid. "Dit kan een impact hebben op de vooruitzichten van mijlpaalbetalingen", aldus de onderneming.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Beursblik: zorgen over vertraging bij Sequana
  2. Sequana moet langer wachten op oordeel FDA

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
SEQUANA MEDICAL kopen verkopen

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 02 juni

    1. Vergadering OPEC+
  2. 03 juni

    1. Inkoopmanagersindex industrie mei, def. (Jap)
    2. Inkoopmanagersindex industrie Caixin mei (Chi)
    3. Omzet detailhandel april (NL)
    4. DSM-Firmenich Beleggersdag
    5. Inkoopmanagersindex industrie mei, def. (Jap)
    6. Inkoopmanagersindex industrie mei def. (Dld)
    7. Inkoopmanagersindex industrie mei def. (VK)
    8. Inkoopmanagersindex industrie mei def. (eur)
    9. Inkoopmanagersindex industrie (S&P) mei def. (VS)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht