Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Recticel raadt bod van Greiner af aan aandeelhouders
Beeld: Recticel

Recticel raadt bod van Greiner af aan aandeelhouders

(ABM FN) De Raad van Bestuur van Greiner raadt de aandeelhouders van Recticel af om in te gaan op het bod van Greiner. Dat staat te lezen in een uitgebreid 'memorie van antwoord' van 31 pagina’s, waarin Recticel zichzelf verweert tegen het vijandige overnamebod.

“Na zorgvuldige overweging is de Raad van Bestuur van mening dat het bod niet tegemoetkomt aan de positie en de legitieme belangen van alle belanghebbenden en de vennootschap wezenlijk onderwaardeert”, concludeerde Recticel.

Ook merkt Recticel op dat Greiner een veel te lage waardering gebruikt om het overnamebod te staven en de feiten fout weergeeft. Zo gebruikt Greiner volgens Recticel een onjuiste referentiedatum van 11 mei om de overnamepremie te berekenen. Toen noteerde de koers op 12,44 euro per aandeel, terwijl de juiste referentiedatum 12 mei is volgens Recticel, toen de koers 13,24 euro bedroeg.

De biedprijs vertegenwoordigt dan slechts een zeer bescheiden premie van 2 procent.

De gemiddelde en mediane premie die tussen 2001 en 2021 in Belgische openbare overnamebiedingen werd betaald, bedraagt respectievelijk 32,3 procent en 24,5 procent op basis van 43 transacties merkt de vennootschap nog eens op in het uitgebreide verslag.

Brokers hanteren hogere richtprijzen voor Recticel

De raad van bestuur is tevens van mening dat het gemiddelde koersdoel van 17,88 euro per aandeel van verschillende brokers per 5 oktober een betere referentie is. Dit is de gemiddelde koers die Kepler Cheuvreux, KBC Securities, Berenberg, Degroof Petercam en ING voor Recticel hanteren.

Ook zit de extra waarde na de aankondiging van de voorgenomen verkoop van Engineered Foams-activiteiten aan Carpenter op 11 oktober 2021 nog niet in het bod verrekent. Zo hebben vier brokers hun koersdoelen sindsdien naar boven bijgesteld, waardoor het gemiddelde koersdoel voor Recticel nu gemiddeld op 19,54 euro per aandeel ligt. Dat is 6 euro meer dan de bieding van Greiner van 13,50 euro per aandeel.

“De Raad van Bestuur zal in een later stadium de opties bekijken voor het gebruik van de opbrengst van de verkoop van de Engineered Foams activiteiten, rekening houdend met de belangen van alle belanghebbenden, met inbegrip van de mogelijke gedeeltelijke uitkering aan aandeelhouders op een fiscaal efficiënte manier", liet Recticel terloops nog weten.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Recticel verhoogt kapitaal
  2. In onvoorspelbare bouwsector gaat Recticel voor premium

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Recticel kopen verkopen

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
    2. NL inflatie april
    3. Reserve Bank of Australia rentebesluit
    4. Infineon Q1-cijfers
    5. UBS Q1-cijfers
    6. Zalando Q1-cijfers
    7. Solvay Q1-cijfers
    8. Heijmans Q1-cijfers
    9. Kendrion Q1-cijfers
    10. BP Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht