Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Groei AB InBev vertraagt licht
Beeld: ABM Financial News

Groei AB InBev vertraagt licht

(ABM FN) AB InBev is in het vierde kwartaal van 2021 gegroeid, zowel qua volumes als omzet, maar minder hard dan eerder in het jaar. Dit bleek uit kwartaalcijfers van de bierreus.

De erg stevige groei van eerder in het jaar kon niet meer volgehouden worden aan het eind van het jaar. Toch groeide de omzet beduidend meer dan waar analisten op hadden gerekend. De groei in het afgelopen kwartaal viel terug tot 12,1 procent, iets minder dan de omzetgroei van 15,6 procent over heel 2021. De consensus mikte voor het vierde kwartaal op een groei van 8,5 procent en voor heel het jaar op 14,7 procent.

Het laatste kwartaal van 2021 kende een iets moeilijker vergelijkingsbasis, omdat er in het vierde kwartaal van 2020 relatief weinig lockdownmaatregelen waren. En eind 2021 werd de brouwer juist getroffen door de zeer besmettelijke omikronvariant.

De EBITDA steeg afgelopen kwartaal met 5,0 procent op jaarbasis tot 4.882 miljoen euro. Hier werd door analisten een groei voorzien van 4,0 procent, ofwel 11,4 procent over het hele jaar. De groei op jaarbasis bedroeg uiteindelijk 11,8 procent.

De volumes zijn in het slotkwartaal met 3,6 procent gestegen en met 9,6 procent in het hele jaar tegen een verwachting van respectievelijk 3,1 en 9,4 procent.  

De genormaliseerde winst per aandeel AB InBev kwam uit op 0,90 dollar voor het vierde kwartaal en 2,85 dollar voor heel 2021. De consensus mikte op respectievelijk 0,84 en 2,81 dollar.

Onderliggend zou de jaarwinst volgens de consensus 2,88 dollar per aandeel bedragen. Dit werd uiteindelijk ook 2,88 dollar per aandeel.

De schuldratio bedroeg 3,96 eind december, tegen 4,78 een jaar eerder, waarbij de brutoschuld afgelopen jaar met krap 10 miljard dollar daalde.

Outlook

Voor het lopende jaar mikt AB InBev, in lijn met de vooruitzichten op middellange termijn, een EBITDA-groei van 4 tot 8 procent en een snellere stijging van de opbrengsten, dankzij "een gezond evenwicht tussen volume en prijs".

De analisten voorzien voor 2022 en 2023 een omzetgroei van 7,5 en 5,1 procent.

Dit en volgend jaar zou het nettoresultaat moeten aantrekken tot respectievelijk 3,30 en 3,78 dollar, zo voorziet de consensus.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 'Aandeel AB InBev blijft koopwaardig'
  2. AB InBev krijgt tóch steun van Trump, maar heeft dat geholpen?

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AB InBev kopen verkopen

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
    2. NL inflatie april
    3. Reserve Bank of Australia rentebesluit
    4. Infineon Q1-cijfers
    5. UBS Q1-cijfers
    6. Zalando Q1-cijfers
    7. Solvay Q1-cijfers
    8. Heijmans Q1-cijfers
    9. Kendrion Q1-cijfers
    10. BP Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht