Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Chinese export stijgt harder dan verwacht
Beeld: ABM Financial News

Chinese export stijgt harder dan verwacht

(ABM FN-Dow Jones) De Chinese export is in maart iets harder dan verwacht gestegen, terwijl de import tegen de verwachting in licht daalde. Dit bleek woensdag uit officiële cijfers.

De export nam, gerekend in dollars toe met 14,7 procent op jaarbasis volgens de Chinese douanedienst. Economen die vooraf waren gepolst door The Wall Street Journal rekenden op een plus van 14,0 procent.

De Chinese import nam geheel onverwacht met 0,1 procent af. De import steeg in de eerste twee maanden van dit jaar samen nog met 15,5 procent. Economen hadden voor maart gerekend op een plus voor de import van 8,0 procent.

Het handelsoverschot kwam zo uit op 47,38 miljard dollar.

Gerekend in yuan steeg de export afgelopen maand met 12,9 procent en over het eerste kwartaal met 13,4 procent. De import daalde uitgedrukt in yuan in maart met 1,7 procent. In het eerste kwartaal steeg de import met 7,5 procent.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 30 april

    1. China inkoopmanagersindex industrie en diensten april volitaliteit verwacht
    2. Samsung Q1-cijfers
    3. NL producentenprijzen maart
    4. Arcadis Q1-cijfers
    5. Adidas Q1-cijfers
    6. Volkswagen Q1-cijfers
    7. Air France-KLM Q1-cijfers
    8. Dui detailhandelsverkopen maart
    9. PB Holding jaarcijfers
    10. Acomo €0,75 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht