Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Lichte volumedaling bij Sipef
Beeld: ABM Financial News

Lichte volumedaling bij Sipef

(ABM FN) Sipef heeft in het eerste kwartaal minder geproduceerd, maar wel geprofiteerd van de erg hoge palmolieprijzen. Dit bleek donderdagochtend uit een kwartaalrapport van de plantagegroep.

De totale groepsproductie van palmolie daalde met 7,0 procent vergeleken met het eerste kwartaal van vorig jaar, tot 85.226 ton. De reden hiervoor waren slechtere weersomstandigheden. Dit was ook wat analist Frank Claassen van Degroof Petercam vooraf voorspelde.

De prijzen waren in het eerste trimester bijzonder hoog. Zo kreeg Sipef in maart zelfs prijzen van 1.800 dollar per ton. Sipef wijst erop dat dankzij deze prijzen zelfs met de verhoogde Indonesische exportheffingen hogere netto-verkoopprijzen konden worden gerealiseerd.

De huidige tekorten, versterkt door de oorlogssituatie in Oost-Europa, zouden de hoge prijzen volgens Sipef in stand moeten houden.

Concrete omzet- en winstcijfers gaf de holding niet, al wees Sipef erop dat de netto cashflow positief was in het eerste trimester.

De expansie wordt gestaag verdergezet. In Zuid-Sumatra werd al 15.284 hectare gecultiveerd.

De groep gaat nog steeds uit van een volumestijging van meer dan 4,0 procent voor het hele jaar, ondanks de zwakke start van het jaar. De recurrente jaarresultaten zouden ook hoger moeten liggen, al plakte Sipef daar geen concreet getal op. Analist Claassen van Degroof Petercam denkt aan een nettowinst van 111 miljoen dollar.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Beursblik: Sipef te laag gewaardeerd
  2. Sipef verwacht iets lager resultaat voor 2024

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Sipef kopen verkopen

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 13 mei

    1. NL faillissementen april
    2. ASMI jaarvergadering
    3. Fagron jaarvergadering
  2. 14 mei

    1. B&S Group Q1-cijfers
    2. OCI Q1-cijfers
    3. Bayer Q1-cijfers
    4. Agfa-Gevaert Q1-cijfers
    5. Dui inflatie april (def)
    6. VK werkloosheid maart
    7. Dui ZEW-index economisch sentiment mei
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht