Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Beursblik: NSI meldt vertraging projecten
Beeld: NSI

Beursblik: NSI meldt vertraging projecten

(ABM FN-Dow Jones) De vertragingen bij de ontwikkelingsprojecten Vitrum en Laanderpoort zijn het voornaamste nieuws in de halfjaarcijfers van NSI. Dit oordeelde Degroof Petercam, dat verder geen verrassingen zag in de cijfers, maar wel het koersdoel neerwaarts bijstelde.

De vertragingen worden echter ruimschoots goedgemaakt doordat de toekomstige maximale huur is verhoogd en het bestaande huurcontract in Laanderpoort is verlengd.

ING heeft verzocht om de oplevering een jaar op te schuiven, van medio 2025 naar medio 2026, meldde NSI. Laanderpoort wordt ontwikkeld naast het hoofdkantoor van ING en zal voor een groot deel door ING worden gehuurd.

Degroof Petercam denkt dat NSI aanzienlijke waarde kan creëren met zijn ontwikkelingspijplijn, gezien de stevige basis van de Nederlandse kantorenmarkt. Daarom is het aandeel voor Degroof favoriet in de vastgoedsector.

Degroof Petercam heeft een koopadvies op NSI. Het koersdoel ging omlaag van 42,50 naar 40,00 euro. Het aandeel NSI stond na ruim een half uur handel donderdag XXX.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

 1. NSI is eindelijk verlost van probleemproject
 2. Video: beursgenoteerd vastgoed flink achtergebleven maar nog geen koopmoment - Van Lanschot

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NSI kopen verkopen

67% zegt kopen

3 stemmen

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 18 april

  1. NSI Q1-cijfers
  2. Sipef Q1-cijfers
  3. Sligro Q1-cijfers
  4. NL werkloosheid maart
  5. Deliveroo trading update
  6. Easyjet trading update
  7. Econocom Q1-cijfers
  8. PostNL €0,03 ex-dividend
  9. Procter & Gamble Q1-cijfers
  10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht