Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Beursblik: vermoedelijk meer winst voor Ageas
Beeld: ABM Financial News

Beursblik: vermoedelijk meer winst voor Ageas

(ABM FN) Ageas heeft de winst in de eerste zes maanden van dit jaar vermoedelijk zien stijgen, terwijl de markt wacht op de aankondiging van een nieuw aandeleninkoopprogramma. Dit is volgens de analistenconsensus die de verzekeraar voorafgaand aan de resultaten van woensdagochtend heeft opgesteld.

Volgens de analisten heeft Ageas een nettowinst behaald van 499 miljoen euro, inclusief RPNi-effecten. Vorig jaar boekte de verzekeraar een nettowinst van bijna 407 miljoen euro.

De Solvency II ratio wordt door de analisten geschat op 206 procent aan het einde van juni.

Het tweede kwartaal zal volgens Jason Kalamboussis, analist bij ING, een afschrijving op de Turkse activiteiten bevatten, “mogelijk zelfs een forse”, terwijl de resultaten in het Verenigd Koninkrijk opnieuw "slecht" zullen zijn. Ook de resultaten van Ageas in Azië zijn vermoedelijk gedaald als gevolg van de coronabeperkingen, voorspelt de analist van ING.

De kapitaalverliezen zouden echter binnen de perken moeten blijven, verwacht de analist.

Kalamboussis denkt dat na het tweede kwartaal duidelijk wordt dat het halen van de outlook voor 2022 een lastigere opgave is. Doel van de verzekeraar is een nettowinst van een miljard euro.

Inkoop van eigen aandelen

Beleggers en analisten zijn echter vooral benieuwd of Ageas woensdag een nieuw inkoopprogramma voor eigen aandelen zal aankondigen.

"Met een nieuwe CEO is het terugkopen van aandelen niet meer vanzelfsprekend zoals in het verleden", tempert Kalamboussis van ING de verwachtingen .

"Hoewel hij terughoudend is en de resultaten van het tweede kwartaal waarschijnlijk slecht zullen zijn, is het mogelijk dat [de nieuwe CEO] een inkoopprogramma zal aankondigen, gezien het gebrek aan overnameactiviteit", denkt de analist.

Een programma voor de inkoop van eigen aandelen ter waarde van 150 miljoen euro vertegenwoordigt slechts 1,8 procent van de marktkapitalisatie. "Dit verbleekt in vergelijking met wat Nederlandse verzekeraars bieden.”

ING rekent dus niet op de aankondiging van een dergelijk programma, maar de consensus houdt daar wel rekening mee, aldus Kalamboussis.

ING heeft een Houden advies voor het aandeel Ageas met een koersdoel van 45,00 euro. Het aandeel steeg dinsdag 0,3 procent tot 43,38 euro.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Ageas verlost van aandeelhouder Fosun
  2. Verzekeraar Ageas is zowel overnameprooi als -jager

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ageas kopen verkopen

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 13 mei

    1. NL faillissementen april
    2. ASMI jaarvergadering
    3. Fagron jaarvergadering
  2. 14 mei

    1. B&S Group Q1-cijfers
    2. OCI Q1-cijfers
    3. Bayer Q1-cijfers
    4. Agfa-Gevaert Q1-cijfers
    5. Dui inflatie april (def)
    6. VK werkloosheid maart
    7. Dui ZEW-index economisch sentiment mei
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht