Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
3 Amerikaanse dividendaandelen

3 Amerikaanse aandelen met aantrekkelijk dividend

Er zijn genoeg bedrijven die hoge dividenden uitbetalen, maar dividendveiligheid is net zo belangrijk als het rendement zelf. The Motley Fool zet drie grote Amerikaanse bedrijven op een rij met een dividendrendement van meer dan 4%.

De site noemt Staples, General Motors en Macy’s.

Staples

Staples is ‘s werelds grootste detailhandel in kantoorartikelen. “Het sentiment rondom het bedrijf is niet goed, daar de winkels niet goed presteren. Er worden winkels gesloten om zo de winstgevendheid op te krikken. De omzet en de winst daalt, en natuurlijk heeft ook Staples last van online concurrenten.” 

“Echter, de zakelijke tak, waarbij contracten worden gesloten met grote ondernemingen, presteert wel goed. Tijdens het eerste kwartaal stegen in de VS ook de omzetten in de zakelijke markt en ook de marges verbeteren. Wij verwachten geen dividendverhoging in de nabije toekomst, maar de situatie moet wel erg verslechteren, wil het huidige dividendrendement van 5,4% in gevaar komen. Dat zien we dan ook niet snel gebeuren.”

General Motors

“Deze autofabrikant is het schoolvoorbeeld van een onbemind aandeel, terwijl de laatste jaren heel wat vooruitgang is geboekt. De winstgevendheid is verbeterd, vooral door de sterkere vraag naar auto’s in de Verenigde Staten. GM verwacht een gecorrigeerde winst van 5,25 tot 5,575 dollar per aandeel in 2016. Het dividendrendement ligt op 5,15%.”

“Er zijn beleggers die denken dat GM deze cijfers niet vol kan houden, omdat de vraag naar auto’s nu wellicht piekt en niet gezegd kan worden hoe het bedrijf presteert bij een inzakkende vraag. De winsten zouden echter wel erg hard moeten dalen voordat GM in het dividend gaat snijden. Zolang de vraag naar auto’s niet inzakt, is dit een mooi dividendaandeel.”

Macy’s 

“Warenhuisketen Macy’s zit in lastig vaarwater. De omzetten dalen en de marges verslechteren. In het eerste kwartaal rapporteerde het bedrijf een daling van 5,6% jaar-op-jaar van de omzet. Door de slechte prestaties kelderde het aandeel het afgelopen jaar. Macy’s verwacht dat de gecorrigeerde winst per aandeel zal dalen naar 3,40 tot 3,15 dollar. Dit was 3,77 dollar per aandeel in 2015.”

“Maar net als bij de twee voorgaande aandelen moet het wel heel gek lopen als Macy’s het dividend verlaagt. Het bedrijf is nog altijd winstgevend genoeg om het dividend van 4,4% voorlopig te behouden en dit rendement is een goede reden voor beleggers om het aandeel in portefeuille te hebben.”

Lees ook: Twee koopjes in de bankensector

Klik hier voor meer Beurstips en Handelskansen.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht