Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Fondsenrondje: Stuurloos

Lieve help, Delta Lloyd. Ik was zo druk met mijn ING-stukje- zo ziet het er niet uit, maar is echt veel werk hoor :-) - dat ik nu pas zie hoe hard de koers onderuit wordt gekegeld op die KW2-cijfers. Eenderde van de koerswinst dit jaar weg. Ik kijk of ik hier misschien apart blogje van kan maken.

Slechts vijf hoofdfondsen in de plus, als ik dit tik. En niet blazen, want anders is het daar ook weg. Zo bezien valt een AEX-daling van nu -0,50% eigenlijk nog zat mee en daar zit nota bene ook nog een zeg maar ex-dividendhandicap in van ongeveer 0,18% (Unilever, DSM en Reed Elsevier).

De AEX presteert hiermee in lijn met de overige indices en Amerikaanse futures. Alleen Milaan plust. Verder zijn EUR/USD, goud en olie niet zo in trek. Staatsobligaties lopen wel op. Dat wil zeggen, de normalestukken doen een twee à drie basispunten hogere rente en het Zuid-Europese cadeaupapier één á twee lager.

Onze hoofdfondsen dan, waar eigenlijk niet eens zoveel namen echt opvallen:

  • ING draait lekker op die KW2-cijfers en wellicht de voorgenomen beursgang van de Europese verzekeringsactiviteiten
  • DSM soest nog even lekker na van dat koersfeestje gisteren, dat een nieuwe all time high opleverde. En niet zo'n beetje ook. Er zijn diverse upgrades
  • Wat moet ik over Delta Lloyd zeggen? Als ik die koers zo zie sneüen (nieuw werkwoord) moet ik op de een of andere manier aan dit oude filmpje denken:

 

  • PostNL, Gemalto (heeft iemand de driejaars bèta van dit fonds voor mij?), AMG, Heijmans, Imtech, Aperam, Binck en TomTom: is er iemand die ook maar bij één van deze namen écht gek op kijkt?
  • In Milaan gaat SBM Offshore-peer Saipem 3% de bietenbrug op. Misschien dat dit het fonds parten speelt, of is het angst en beven voor de KW2-cijfers nabeurs?

Verder kan ik er eigenlijk niet zoveel van maken. Gewoon een berendagje, maar zeker geen overtuigende. Zeker met die lage omzetten kan het maar zo draaien.

Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 14 mei

    1. B&S Group Q1-cijfers
    2. OCI Q1-cijfers
    3. Bayer Q1-cijfers
    4. Agfa-Gevaert Q1-cijfers
    5. Dui inflatie april (def)
    6. VK werkloosheid maart
    7. Dui ZEW-index economisch sentiment mei
    8. VS ondernemersvertrouwen MKB april
    9. Home Depot Q1-cijfers
    10. Maandrapport OPEC
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht