Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
DEME uitblinker in Brussel
Beeld: ABM Financial News

DEME uitblinker in Brussel

(ABM FN) De Bel20 stond dinsdagmiddag opnieuw onder druk en verloor om half drie 0,4 procent op 3.965 punten.

De sterindex heeft vooral last van de koersdaling van zwaargewicht Argenx, die onderaan de ranglijst noteerde met 2,6 procent koersverlies.

Umicore stond onder druk nadat de Belgische staat een belang van 5 procent heeft genomen in de specialist in metaaltechnologie. Het aandeel noteerde bij opening flink lager, maar wist het verlies inmiddels te beperken tot 2,6 procent.

GBL en Melexis trokken de kop met stijgingen van 1,2 procent. De koers van het aandeel GBL is in de ogen van de holding te laag. En dus wordt de inkoop van eigen aandelen door GBL versneld.

Goldman Sachs begon met het volgen van WDP met een koopaanbeveling en een koersdoel van 38,80 europ. Het aandeel steeg met 0,7 procent.

DEME realiseerde in de eerste drie maanden van dit jaar een omzet van 900 miljoen euro, zo maakte het bedrijf dinsdagmorgen bekend. Dat is een forse stijging ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder.Degroof Petercam heeft op basis van het kwartaalrapport het koersdoel voor DEME verhoogd van 140,00 naar 165,00 euro. DEME boekte een winst van bijna 4 procent.

Agfa-Gevaert realiseerde in het eerste kwartaal een omzet van 250 miljoen euro, wat voor analisten een tegenvaller was. En ook de winstgevendheid stond tegen de verwachting in onder druk. KBC Securities verlaagde het advies voor Agfa van Kopen naar Accumuleren. Kepler Cheuvreux liet weten ook opnieuw naar het advies en het koersdoel te zullen kijken. Het aandeel daalde met 12 procent.

Nyxoah, dat vanavond een kwartaalupdate publiceert, daalde in afwachting van die update met 8,4 procent.

Unifiedpost won 1,2 procent.

Vastned Belgium steeg 1,0 procent, nadat de vastgoedspecialist gisteravond bekendmaakte dat het de eerste drie maanden van het jaar heeft afgesloten met een lagere EPRA-winst.

De winst van Warehouse Estates Belgium daalde in het eerste kwartaal met 4,3 procent, maakte de vastgoedgroep vanochtend bekend. WEB rapporteerde echter een stijging van de huurinkomsten met 7,8 procent in het kwartaal. De aandelenkoers steeg met 0,9 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BEL 20 kopen verkopen
BEL Mid kopen verkopen
BEL Small kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 mei

    1. Consumentenvertrouwen juni (Dld)
    2. Consumentenvertrouwen mei (Fra)
    3. ASR jaarvergadering
    4. Hypotheekaanvragen - wekelijks (VS)
    5. Inflatie mei, vlpg (Dld)
    6. OCI jaarvergadering
    7. Federal Reserve - Beige Book (VS)
    8. HP Q2-cijfers (VS)
    9. Salesforce Q1-cijfers (VS)
  2. 30 mei

    1. Azerion Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht